Oldal kiválasztása

A vasárnapi nap ismét kissé mélabúsan és borongósan telt, ám az időjárás délutánra egész kellemes lett – ez történik, ha Marty és Doki visszamennek az időben a DeLoreannel, kár, hogy elfelejtettek visszajönni!

DSCF1675

Az már minden conozó számára megszokott, hogy a vasárnap egy sokkal nyugisabb, kevesebb látogatót felvonultató nap, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lenne a rendezvényen elég program, cosplayes vagy érdekesség. Például ott a performance verseny, amire természetesen mindig megtelik a Nagy színpad előtti rész, és ha lenne csillár, bizony azon is lógnának a nézők. Ezúttal ismét rengeteg vicces és jobbnál-jobb előadásokat láthattunk – nekem különösen a Joker-Harley-Catwoman trió tetszett.

A szervezők igazi csemegékkel készültek a rendezvény második napjára, így történhetett, hogy a rendkívül tehetséges (és nagy anime rajongó hírében álló) Boggie kisebb koncertet adott, illetve bemutatta az általa is alapított Interanime Meeting Point első beszélgetését is láthatta a közönség, melynek témája a Fullmetal Alchemist volt – és Boggie pontosan olyan elfogult a sorozattal kapcsolatban, mint én a Firefly sci-fivel.

SAM_5120

A játékosok számára is volt ám izgalom, hiszen a League of Legends döntő vasárnap került megrendezésre, és komoly helyhiány mutatkozott a LoL színpad előtt. Illetve a már jól ismert Gamer Tudáskvíz is megrendezésre került – a kérdéseket hallván pedig rájöttem, hogy bőven van mit bepótolnom ezen a téren.

A D-csarnok kultúra színpadán is remek előadások hangzottak el, és meg lehetett csodálni Középfölde legendás fegyvereit, illetve a régi idők sci-fi és fantasy moziijaiba lehetett betekinteni. Majd pedig a Gettó cosplayverseny résztvevői tartottak egy remek divatbemutatót, mely ötvözte a kreativitás a gyorsasággal, na, meg egy kis humorral.

DSCF1713

A már megszokott módon a napot eredményhirdetéssel zárta a rendezvény, ami okozott meglepetéseket, elégedettséget és még örömkönnyeket is – és még kérdi mindenki, miért érdemes eljönni a kétnapos MondoCon mindkét napjára?

SAM_5169

A képekért köszönet a Living Dream Projectnek és Nagy Gábornak!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.