Oldal kiválasztása

813d551f667a48efc81205890ca5afd9

Az eheti részből, nem sok mindent tudunk meg a jelenről, viszont annál többet a múltról. Tekintsünk hát vissza Arthur (Liam Garrigan), és Camelot történelmébe. Figyelem! A cikk nyomokban spoilert tartalmaz, csak saját felelősségre!

xcxcxc

Azt már mindannyian tudjuk, hogy mi a gond az Excaliburral, az viszont nem volt tiszta, hogy hogyan is jött létre Camelot, milyen viszonya volt Guinevere (Joana Metrass) és Lancelotnak (Sinqua Walls), illetve, hogy Arthur mit meg nem tett azért, hogy a kard ismét egy legyen. Ezzel párhuzamosan Hófehérke (Ginnifer Goodwin )és David (Josh Dallas) összevesznek azon, hogy bízhatnak- e Arthurban avagy sem, ám Emma (Jennifer Morrison) érdekeit szem előtt tartva csellel próbára teszik a királyt, aki voltaképp elbukik a teszten. A harmadik szál ezúttal Emma és Hook (Colin O’Donoghue) kis kiruccanását követi végig. Hook megpróbálja eltűntetni Rumple-t (Robert Carlyle) Emma fejéből, ám az minduntalan vissza pofátlankodik szegény elméjébe, így csábítva őt a rosszra. A rész végén egy aprócska jelenetig visszatérünk a jelenbe, ahol Emma elkezd azon dolgozni, hogy megalkossa a legnagyobb hőst, hogy aztán övé lehessen a kard.

mqdefault

Bonyolult, furmányos, cselszövős, fogalmam sincs, ki kivel van rész volt a mostani, és mint említettem előző héten ez még csak fokozódik. De nem csak újabb kérdéseket, hanem válaszokat is kapunk. Például arra, hogy Lancelot miért nem gonosz, vagy, hogy Arthur miért éppen az. Ami viszont még mindig nem tiszta, az Emma pontos szándéka. Rendben azt akarja, hogy övé legyen a Excalibur, említette hogy ő akar lenni a tökéletes Sötét Úrnő, de mindenkit elpusztítana akit eddig szeretett? Ez így valahogy nekem még mindig nagyon bizonytalan, de nyilván tisztul a kép a részek előrehaladtával. Azt viszont meg kell hagyni, hogy még mindig hátborzongató, mind kinézete, mind az erő, amit sugároz. Egyszerre félelmeteses nagyon menő, nem tudom eldönteni, hogy meneküljek vagy tiszteljem, kiváló!

xcxcxcdcdd

Nagyon tetszett a Guinevere és Lancelot kapcsolata. A királyné teljesen megérthető. Elhanyagolt, magányos hölgy, aki szereti a férjét, de szüksége van a törődésre, és bátran veti bele magát a kalandba, hogy ezt megkaphassa. Akik még mindig nagyon jól működnek az Hófehér és David, akikről először azt hittem most először egymás ellen fordulnak, de elfelejtettem, hogy ők az igaz szerelem bajnokai, akik egy szíven osztozkodnak, kizárt, hogy ők ne egy véleményen legyenek. Aztán, aki még mindig elkápráztat, és akit nem lehet megunni, az az ex sötét gonosz Rumple, aki voltképp csak visszaemlékezés és némi sötét gondolat formájában van jelen, mégis zseniális. Naná, hogy a Camelotiakkal is üzletelt nem is keveset…

df9cce870fa2fe7df1ca052ff651c8d7

Összefoglalva: Korrekt háttértörténetet adtak a királyságnak, bár azért bennem még maradtak kérdések. Hogyan tört szét a királyság? Ki volt az első király? Miért születési joga Arthurnak az Excalibur, ha csak egy paraszt fiú? Ezek még megmagyarázásra várnak, de a készítők mindig mindenre választ szoktak adni. És van egy jó hírem is! A bátor leányka visszatért!