Oldal kiválasztása

Rég volt már az, hogy androidos játékról írtam, de most úgy éreztem, ez a három megérdemli azt, hogy essen róluk pár szó. Íme, a Blood Brothers és Walking Dead: Road to Survival, valamint megemlékezés az Ayakashi: Ghost Guild-ről.

 walking dead1

Blood Brothers

Ez a játék van most jelenleg legrégebben a tabletemen (ha nem számoljuk bele az időközben bezárt Ayakashi :Ghost Guild-et), és tipikusan egy olyan játék, amit ha elkezdesz, teljesen magába tud szívni. Története nem eposzi, de azért viszonylag jól kidolgozott: a kezdetben általunk választott ősi hőssel harcolunk, csatlósokat szerzünk vagy harc, vagy vér rituálé által, közben felderítjük a „szunyókálásunk” közben megváltozott világot.  Az eventek bár nem annyira hosszúak, és az állandóak azért hosszútávon kissé unalmasak, mégis képesek az alkotók újabb és újabb frappáns ötletekkel, lényekkel színesebbé tenni a játék repertoárját.

blood brothers

Walking Dead: Road to Survival

Bár kezdetben csak egy sima tipikus városépítős, egymással harcolós kis game-nek gondoltam, az eredmény végül meggyőzött arról, hogy ez nem teljesen igaz. Jó, folyton fejleszteni kell a túlélő bázisunkat, és emiatt olykor másokkal is meg kell küzdenünk – de maga a story-mód tartogatja az igazi nyalánkságokat. Társaink, akiket magunkkal viszünk beleszólhatnak a párbeszédekbe, és döntéseink alapján rendeződik a sorsuk.

walking dead

Ayakashi: Ghost Guild

Több, mint két évig azt hittem, hogy ez a játék lesz az, amit népszerűsége, és nem kevés keresete miatt sosem fognak bezárni, ám idén április 30-án megtörtént.  De, könnyeket visszafojtva azért jó lesz megemlékezni az Ayakashiról. Stílusát tekintve TCG játék, ahol a játékos – mint a túlvilági ügyekkel foglalkozó nyomozó – foghatott el, illetve állíthatott szolgálatába a legkülönfélébb szellemeket, a Föld összes mitológiájából és művészi fantáziájából válogatva. Az eventek (főleg a csapatmunkát igénylő guild eventek) is remekek voltak, a zodiákus, vagy ünnepi megmérkőzésekről nem is beszélve.

aykashi

Minden játékban megvan az a lehetőség, hogy valakinek kedves legyen, és, bár ezek közül nagyon sok nagyon hamar eltűnik – azért mindig oda kell figyelni azokra is, amik még megvannak.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.