Oldal kiválasztása

A Monster High sorozat a látszat ellenére nem a levegőből indult. Persze a rengeteg rossz feltöltés és hasonló problémák miatt a nagy többség semmit nem fog a maga időrendi helyén találni, de majd én itt leszek és súgok. Az Új rém a suliban című rövidfilmmel indulnak valójában az események, melyekben megismerhetjük, hogyan is próbált Frankie beilleszkedni a Monster High-ba.

ujremasuliban3

Új iskolába senki nem szeret menni. Nem ismerjük a többieket, nem tudjuk, mit szeretnek, és persze rettegünk, hogy leégetjük magunkat. Mindezeken a rettegéseken Frankie is átesik, akinek nemhogy iskolai, de élettapasztalata sem nagyon van, mert mindössze tizenhat napos. Frankenstein szörnyéhez hasonlóan ő is össze lett szépen rakva, így természetesen a fiatal kora nem akadály. Tini magazinokból próbál némi tudást szerezni, miként is kellene viselkednie a többi tinédzser szörnnyel, de sajnos csúnyán felsül. Ha mindez nem lenne elég, még a suli méhkirálynőjével, Cleoval is sikerül összetűzésbe keverednie ügyetlensége miatt. Hű, meleg fogadtatás, mondhatom!

Hamarosan azonban a lányra rámosolyog a szerencse és pártfogásba veszi őt egy igen furcsa páros: Clawdeen és Draculaura. Habár első ránézésre azt hinné az ember, hogy egy vámpír és egy vérfarkas sosem fognak együtt barátkozni, de a Monster High más tendenciát mutat – ők azt vallják, minden faj egyenlő.

ujremasuliban4

Persze egy gimiben nem csak barátkozni kell, hanem teljesíteni is. Így ehhez mérten Frankie próbálja megtalálni azt, amiben tehetséges – sajnos nem sok sikerrel. Szegény lánynak még azt is sikerül elrontania, amit nem lehet. Utolsó mentsvárként úgy dönt, hogy szerencsét próbál a Rémpomon-csapatban – arra azonban ő sem számított, hogy pont Cleonak kell majd megfelelnie a válogatón. Ez az a sport, amiben végre úgy tűnik, ő is jeleskedik, azonban ahogy az lenni szokott, ezen a ponton beüt a krach.

ujremasuliban2

Habár szörnyekről szól a film, ráadásul meglepően macás szörnyekről, azt kell mondjam, kiválóan lefestették, hogy mennyire nehéz is beilleszkedni egy új suliban – nekem legalábbis sose ment jól. Az emberrel mindig akkor történnek a legcikibb balesetek, amikor nem kéne, és ha nem sikerül bevágódnunk legalább elfogadható szinten a legmenőbb arcoknál, akkor nagy eséllyel kiközösítenek. A kamaszok kegyetlenek! Talán ennek köszönhető egyébként, hogy a nézők nagy része az egész sorozat alatt Frankie-hez tud leginkább közel kerülni, hiszen vele átéltük mindezt, míg a többiek problémáiból kevesebbet látunk még akkor is, ha épp előtérbe kerülnek.

ujremasuliban1

Ha kicsit félreteszem, hogy a sorozat első évadai nem sikerültek a legjobban, ez egy nagyon erős kezdés. Megalapozza az eseményeket, megismerteti velünk a szereplőket és tökéletesen megteremti a közeget – mindezt kellő drámával és humorral. Ghoul kids rule!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!