Oldal kiválasztása

Közel sem vagyok elégedett a sorozat évadfináléjával: eltúlzott, írói önkényekkel tarkított felesleges nézői megvezetés. Pedig a The Walking Dead spin-offjában pont a lassúság és a kevés zombi az, ami az igazi értéket adja.

Fear the Walking Dead S01E06.4

A közösségben már lassan mindenkinek világossá válik, hogy a katonaság elmenekül, és ennek fényében a rettegés lesz úrrá. Viszont arról semmilyen információ sincs, hogy Madison fia és Daniel felesége hol lehetnek, így hát Daniel használja korábbi készségét, és megtör egy katonát, majd egy felettébb brutális tervet eszel ki a többiek kiszabadítására.

Fear the Walking Dead S01E06.3

Eközben Nick és Strand között egy furcsa barátság van kialakulóban, ami mindkettejük számára előnyökkel járhat. A férfi célja nem csak a kiszabadulás a katonaság markából, hanem hogy eljusson Abigailhez. Liza pedig a kórházi részlege segédkezik, miközben egyre-másra hoznak be olyan betegeket, akik talán fertőzöttek, így egy humánus megoldással segítik őket át.

Daniel Salazar tervét nem csak a sorozatszereplőknek nem vette be a gyomra, de az enyém sem. És nem azzal van a gond, hogy bármit megtenne a feleségért, hanem hogy egy olyan tervet eszelt ki, amivel őt is komoly veszélybe sodorja, ahogy a lányukat is, miközben több tucat ember haláláért lehet még felelős. Salazar veszélyes ember, azt eddig is tudtuk, de legalább okos és logikus volt, most inkább csak kaotikus – emellett ebben a húzásban egy nagy adag írói önkényt érzek, hogy a finálé minél nagyobbat szóljon.

Fear the Walking Dead S01E06.2

A látványra valóban nem lehet panasz, a járkálók és katonák csatája lehengerlő, összetett, brutalitásban és vérben pedig nincs hiány. Ugyanakkor pont ez az, ami zavaró, hiszen a Fear the Walking Dead már az eredeti szériához képest is egy sokkal lassabb hangvételű sorozat, így ez az önkényes „csata” zavaró, elcsépelt és szükségtelen.

Fear the Walking Dead S01E06.1

Számomra ez az epizód volt a leggyengébb a hat közül, de remélem, hogy a tavasszal érkező második évadban nem követik el ezt a hibát, és megmaradnak a kevesebb járkálót felvonultató, lassabb show-nál.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.