Oldal kiválasztása

A Nanatsu no Taizai-ban az fogott meg elsődlegesen és igazán, hogy olyan karakterekkel rendelkezik, akikben – legyenek jók vagy éppen rosszak – meg van a kellő szintű erő ahhoz, hogy eleve életképesebbek, mint sok más hasonló animében. De ami még jobb, hogy ott van bennük a lehetőség, hogy még erősebbé váljanak, mint amilyenek jelenleg. Ezért (és kérésre) válogattam egy Top 5-ös listát a favorit karaktereimről.

nanatsu

5.Merlin

Britannia legerősebb mágusa, ki korábban a Hét Főbűn tagja volt, jelenleg Arthur Pendragon mestere és Camelot főmágusa sok mindenben hasonlít mondabeli elődjéhez, egy hatalmas különbséggel: Merlint itt ugyanis nő. Eme kis elferdítés ellenére megmarad szűkszavú, bölcs mágusnak, aki kiválóan ért a dühös diákok megdorgálásához.

Merlin

4.Guila

Mint a későbbi második helyezettet, őt sem kedveltem meg első látásra, még csak másodikra sem, de amikor képes az imádott öccséért (és közvetetten Dianeért is) szembe szállni tőle jóval erősebb szövetségeseivel, akkor megemeltem előtte a páncélsisakomat. Továbbá az ereje és a szinte folyton csukva tartott szeme is ad okot némi reményre, hogy van hova még ennek a karakternek fejlődnie.

guila

3.Ban

Na, nála nem volt kérdés, hogy felkerül-e a listára vagy sem. Ban egyszerre felel a humorért (Melodias főzési képességei miatt néha a kajáért), a nagy beszólásokért, de egy pillanatra se feledjük el nála azt, hogy ő milyen áron lett az, aki most. Két, számára a legfontosabb ember kellett ehhez hozzá, és most mindkettőt elvesztette – jelenleg legalábbis.

ban

2.Hendrickson

Kecskeszakállas főcserkészünk jelenléte (és előkelő helyezése) még engem is képes volt meglepni, ugyanis sok ideig nagyon rühelltem, de ahogy olvastam tovább a mangát, egyre inkább sajnáltam, majd Arthur után a második legkedvesebb karakterem lett. Bár az anime a rosszfiús dolgaira koncentrál – hisz ez mondhatni az alapkiindulás – de ennek előzményeire már nem tér ki (legfeljebb majd a második évadban).

Hendrickson

1.Arthur Pendragon

És akkor kérjük, hogy az aranyérmes is álljon fel az első helyre. Arthur Pendragont, már az animéről szóló cikkben is kedvencemként jelöltem meg, és ez az álláspontom a mai napig nem változott. Erős, kiváló király, de látszik még, hogy gyerek (főleg csatában) és bizony sok helyzetből másoknak kell kimenteni (Merlin vagy éppen Melodias). Ennek ellenére szerintem most benne van a legnagyobb fejlődési potenciál, hiszen, ha az „ereje” nélkül képes volt állni a sarat az egyik legerősebb lovagként számon tartott Hendricksonnal, akkor még nagyon sok minden áll még előtte.

arthur

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.