Oldal kiválasztása

Mint minden rendes horror (vagy egyáltalán bármilyen más film) nem maradhat jó, vagy kevésbé jó soundtrack nélkül, így most én stand up-oltam is egy kis gyors válogatást a legkedvesebb horrorfilm – zenéimből. Vigyázat: Retro-veszély!

horror

5.Day of the Dead opening theme (Holtak Napja, 1985)

Igen, sajnos az egyik legkedvesebb filmem méltán ismert főcímdala lekerült a dobogóról, de a hozzá illő jelenet nélkül sajnos nem tartozik a az érmes listámba. De ha ott van az a jelenet, amikor az élőholtak ellepik a kihalt és romos utcákat, akkor már senki sem mondhatja azt, hogy ez nem odaillő zene.

4.Fast as a Shark (Démonok)

Eleinte kicsit sem szerettem ezt a dalt, főleg mert a motoros mészárlások hangja szinte teljesen elnyomta a filmben, de miután felnyálazva a Youtube hasábjait megtaláltam ezt a kicsikét, egyből feltuningolta magát a negyedik helyre.

3.Save our souls from the Heavens (Démonok)

Mint azt a filmnél is említettem, ez egy nagyon jó, bár kissé morbid hangvételű dal. Hiába viselem  viszonylag jól az ilyen típusú dalok legtöbbségét, azért arra mégis felkaptam a fejem, hogy „mentsd meg a lelkünket a Mennyektől”. Azért nem mindennap találkozni ilyen dalszöveggel – ráadásul ez cím/refrén is egyben.

  1. Stigmata Martyr (Démonok éjszakája)

Na, már kezdünk igazán bekomolyodni: amikor először láttam a filmet, akkor is bizarrnak találtam, hogy a lemerült lejátszó csak úgy elindul és egy ilyen szintű zúzós zenét kezd el játszani, hogy aztán elkezdjen latinul ördögűzősdit kántálni, miközben a megszállt Angela ott vonaglik a padlón. Emelem a démonfejet a magasba.

1.Sweet Dreams (Ház a Kísértet-hegyen)

Az eredeti dalt is imádtam, de messzemenőkig a Manson feldolgozása a legjobb, egyben legparásabb. Bár a jelenet, ami alatt ez a kis csoda megy annyira nem (pontosabban semennyire se) szőrszálállító, de így is ad neki egy olyan szintű hangulatfokozást, hogy mindenki utána egyből azt kezdi el hallgatni bármilyen lejátszó médiumon.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.