Oldal kiválasztása

Air Gear avagy az ecchik görkorin szárnyaló királya. Ennyi, komolyan! Egy mondatban szinte összefoglaltam azt, amire az anime ki akar menni – ha csak az animét nézzük. Ha azonban a mangát is hozzávesszük, aminek nagyjából a negyedét teszi ki a belőle készült sorozat, egy viszonylag érdekes koncepcióval operáló, olykor humoros, olykor drámai képet kapunk az Air Gearről.

Air Gear7

Történetünk középpontjában Itsuki „Ikki” Minami, valamint az őt örökbe fogadó Noyamano nővérek állnak. Ikki folyton bajba kerül kisebb bunyói miatt, ami miatt általában Rika vagy Mikan ad neki egy köríves rúgást, vagy hallgathatja Shiraume lekezelő beszédét. Ennek ellenére minden lány szereti őt a maga módján, különösen a vele egykorú Ringo, aki eleinte nem akarja, hogy Ikki, egy másik lány hatására kipróbálja az Air Gearnek nevezett, extrém görkoris sportot – ám ez a varjú srácot nem rettenti el, és hamar kiderül, hogy tehetsége is van hozzá. Miután összegyűjt pár jó havert maga köré  megindul a bandák közti bunyó az ún. regaliák (speciális felszerelések), amiket az adott Road-ok királyai birtokolnak.

Air Gear4

Igen, indítunk egy kis háremes beütéssel, utána kapunk egy nagyadag shounen klisét és látványos harcokat, de persze közben a hiányos öltözékek és a félreérthető helyzetek miatt az ecchi sem maradhat el. A manga ezen kisebb bakijai ellenére jól operált, és bár szó szerint szinte mindent előre lehetett tudni, azért volt egy-két kellemes, vagy éppen kellemetlen meglepetés. Na, az animében ehhez képest néhol felborultak az egyensúlyok (több ecchi, vagy éppen több dráma), ami önmagában nem lett volna baj, ha az alap mélységnél egy kicsit többet is kapott volna az az adott jelenet.

Air Gear1

Ito Ogure neve azoknak lehet ismerős, akiknek már volt szerencséje a nagyon hasonló koncepcióval rendelkező Tenjo Tengéhez. Amíg a kedves mangaka azért az Air Gear mangája terén közel jót alkotott, az animét nagyjából úgy sikerült hazavágniuk. Egyedül csak a szereplők miatt nem hagytam abba félúton a sorozatot: nagyon tudom szeretni azt, ha minden karakterben ott van az az alapvető potenciál, nemcsak úgy nagy hirtelen és váratlanul lesz ő a megváltó. Ikki remek bunyós (akárcsak fogadott testvérei), legjobb barátja Kazu is remek taktikus, és akkor még nem esett betű a cápáról! Agito/Akito/Lind Wanijima olyan, mint a nescafe: három az egyben! Agito az agresszív, heves és kamionos orgánummal rendelkező, Akito a gyermekien ártatlan kedves srác (és egy miatta van egy kis yaois beütése is a sorozatnak), Lind meg a „rosszakaratú jófiú” kategória címeres képviselője.

Air Gear6

Igen, az Air Gear legnagyobb erőssége a látvány mellett csont nélkül a szereplők, legyen az fő vagy mellékszereplő, mind-mind kellően menőek és erősek, – de ennek sajnos azért ára is volt. Hiszen, ha mindenki erős, és néhányuknak még van hová tovább fejlődni, sokan megálltak egy bizonyos szinten és onnan nem nagyon alkarnak tovább lépni, aztán meg csak néznek, ha az erősebb ellen beaprította őket.

Air Gear3

Ezt a sorozatot csak úgy tudom ajánlani, ha előtte végigolvassátok a mangát. Lehet, hogy van egy hossza, mégis sok dolog értelmet nyer, és nem csak kapkodjuk az anime közbe a fejünket, hogy most ez miért is van így meg úgy.

Air Gear5

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.