Oldal kiválasztása

nurarihyon-no-mago-04_nuraclan

Ha azt hitted, hogy csak Yu-Gi-Oh-ban, vagy a Dragon Ballban csodálhatsz meg égnek meredő frizurákat, akkor nagyot tévedtél! Ősi démonok, családi viszály és az emberi világ. Ez a Nurarihyon no Mago.

Ügyeletes főszereplőnk Rikuo, egy átlagosnak mondható tizenkét éves kiskamasz, akinek azonban maximum az emberi külseje mondható hétköznapinak, valójában negyedrészt yokai — vagyis démon, és ez eléggé megnehezíti az életét. Szeretne egyszerű emberként élni. Iskolába járni, a barátokat szerezni, azzal a lánnyal lenni, akit szeret. Azonban a családi háttere nagyban akadályozza ebben hiszen, a kisfiúra hatalmas felelősség nehezedik. Ő ugyanis a Nura klán leendő örököse, így elvárják tőle, hogy hamarosan átvegye nagyapja, Nurarihyon helyét. Ám akadnak olyanok is a klánon belül, akik nem ismerik el őt leendő vezetőként, így Rikuonak bizonyítania kell rátermettségét, hogy képes lesz vezetni a klánt, ehhez viszont össze kell szerveznie a saját Hyakki yakou- ját (Száz Démon Éjjeli Felvonulása) Így tehát Rikuora vár a feladat, hogy hűséges embereket toborozzon maga köré, és egy magabiztos erős vezetővé valljon.

1515591_1304090035253.69res_500_281

Még mielőtt bárki megijedne, ez az anime még véletlenül sem társak gyűjtögetéséről szól első sorban. Benne van az is, de igazság szerint sokkal többről van itt szó. Az sorozat felvonultat rengeteg ősi japán mitológiai személyt, lényt, így egy hatalmas színes kavalkádot kapunk, ami családba rendeződve lesz végül is egységes. A történet nagyon hasonlít valamiféle maffia — itt inkább Yakuza — család életére, ahol is az örökösnek bizonyítania kell, hogy elnyerje a családtagok bizalmát és tiszteletét. Valami ilyesmiről van szó az első évadban, ami nagyon jól működik. Nem lepleződik le egyből a gonosztevő, hiszen eleinte csak azzal foglalkozunk, hogy Rikuo hogyan is lesz úrrá saját erején. Megismerkedünk a családtagokkal, a klán szokásaival, történetével. Aztán később bonyolódnak a szálak, és elő tolja a képét a rosszakaró, de őt most nem leplezem le. Elég annyit tudni róla, hogy jogosan teszi, amit tesz, hiszen ő is csak meg szeretné óvni a családját, de egy kissé konzervatív módon.

Tsurara

A szereplők, mint említettem nagyon színesek, és ami nagyon érdekes, hogy sok esetben a mellékszereplők érdekesebbek, mint a főszereplő. Főleg a különböző démonok, akik követik Rikuot. Az egyik kedvencem, a bájos, de veszedelmes Tsurara, vagyis Yuki Onna, aki jeges képességével szolgálja az ifjú urat. Személyiségileg talán kicsit hasonlít Juiviara, a Fairy Tailból. Visszafogott, aranyos, szótlan, de oda csap, ha kell. A másik a nyakatlan Kubinashi, akinek inkább a képessége tetszik nagyon, de a jelleme sem utolsó. Ami kiemelkedő, hogy az anime elég időt szentel a mellék karakterek háttértörténetének kifejtésére, így jobban megismerhetjük őket, és nem csak súlytalan figurák lesznek.

[tlacatlc6] Nurarihyon no Mago Sennen Makyou 24 (BD 1920x1080 x264 FLAC) [4F0BFCD5].mkv_snapshot_20.33_[2012.06.13_21.53.01]

Mivel nagy hangsúlyt fektettek a szereplők történetére, így a karakterdizájn sem utolsó. Minden yokai nagyon eredeti, a képességéhez mérten kapott külsőt, ami igazodik a legendájához is. A rajzolás és a grafika is szemet gyönyörködtető, a fejesek, mint Nurarihyon, Rihan a fia, vagy Rikuo mind nagyon jóképűre sikerült karakterek, hamar ellopják a nők szívét, de rajtuk kívül is akad, jó pár szívet melengető férfi jelenség. Természetesen kedveztek az erősebbik nemnek is, így nem maradhattak el a domborodó keblek sem.

index

És muszáj egy kis negatívumot is megemlítenem. Bennem Rikuo osztálytársai olyannyira nem hagytak nyomot, hogy komolyan, maximum arra az egy fiúra emlékszem, aki démon üldözőnek hitte magát, és minden áron találni akart egyet. Nem tudom, talán azért érzem ennyire felszínesnek ezeket a karaktereket, mert már nagyon unom az iskolás lányokat, fiúkat. Viszont el kell ismerni, hogy muszáj valahogy képviseltetni az emberi oldalt, arra viszont tökéletesek. Akit ki kell még emelni, az a démonvadász Yura Keikain, aki hordoz magában még potenciált, viszont nem tudom hova tenni, mivel el is akarja kapni a démonokat, de nem is , vagy inkább valahogy sose sikerül neki. Pedig neki is nagyon igyekeznie kell, mivel ő is egy neves démonvadász család sarja.

nurarihyon-no-mago-nura-the-rise-of-yokai-clan-19864813-1280-720

Összességében, a Nurarihyon no Mago, egy nagyon színes, piszok jó karakterekkel operáló, ősi japán mitológiai elemeket hordozó sorozat, ami bár első olvasatra sablonos és sokat látott, de ha adunk neki esélyt biztosan levesz bennünket a lábunkról, és le sem tudjuk tenni, míg végig nem nézzük.