Oldal kiválasztása

Elérkeztünk a The Last Ship második évadának fináléjához. Az alkotók voltak oly kedvesek és nem egy brutális cliffhangerrel zárták le az egészet, hiszen a főszálat már a múlt héten elzárták, ám még így is bőven hagytak csattanót az epizód végére, hogy mindenki tűkön ülve várhassa a folytatást. És igen, a TNT berendelte a harmadik évadot!

thelastship.s02.e13.1

Most, hogy a Nathan James legénysége végre elpusztította a tengeralattjárót, és vele együtt a Ramsey-testvérpárt, ár szabad az út ahhoz, hogy az Elnök végre egyesítse az országot, terjessze az ellenszert, és a világ többi része számára is megnyugvást hozzon. Ám Sean követői közül még sokan nem adták fel a harcot, és újabb gyilkolási tervel álltak elő ahhoz, hogy lejárassák a tengerészetet és minél több immunis legyen a világban. Tex eközben elindult megkeresni volt feleségét és lányát, de előtte még beoltotta őt Rachel a fejlesztett gyógymóddal, ám az út során olyan híreket kapott, ami miatt riasztotta a keleti parton végighajózó és embereket gyógymóddal fertőző tengerészeket. Az idő szorít, a túlélők száma pedig kevés, az ellenség azonban nőtten nő!

thelastship.s02.e13.2

A mostani epizód bizony a „lassú víz partot mos”-elvet alkalmazta, de így még nagyobbat ütött az a golyó, ami az utolsó percben elsült. Mivel már az előző héten legyőzték Seant, ezért most az újjáépítés van soron, méghozzá egy elnökkel, egy gyógymóddal és bátor emberekkel közösen. Ennek megfelelően az Elnök próbál jóhiszeműen megbocsátani néhány immunisnak, ám akadnak olyanok, akik ezt elutasítják – az egyikük pedig olyan lehetőséget vet fel, amit remélem a jövő évadban kiaknáznak. A fedélzetmester hibája pedig annyira mélyen emberi hiba volt, hogy érthető, a kapitány miért nem volt rá képes haragudni, ám az Elnök reakciója már érdekesebb.

thelastship.s02.e13.3

A versenyfutás Memphisben igazán tempósra sikeredett, az alkotók megint bebizonyították, hogy a feszültségteremtéshez nagyon értenek (és nincs szükségük golyóra ehhez). Az Elnök ötlete az új fővárossal kitűnő, kíváncsian várom, ez később mit fog eredményezni. Illetve nagyon aggódom a fináléban eldördült lövés miatt, mert tudom, hogy ebben a sorozatban nem jelent életbiztosítást, ha valakinek kiírják a nevét.

thelastship.s02.e13.4

A The Last Ship megmutatta, hogy van még hova fejlődni, ám remek alapból táplálkozik, és az alkotók ügyesen használják ki azokat a réseket, amit a klasszikus vírusos sztorik kihagynak – mert újjá kell építeni egy világot, és ott is van kihívás bőven!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.