Oldal kiválasztása

A Különleges ügyosztály alkotói ismételten egy erős évaddal érkeztek, amely tele van durvábbnál durvább esetekkel, amik olykor még a nyomozás vezetőit is sokkolja. Bár minden eset a képzelet szüleménye, azért bármelyikre rá lehet fogni, hogy az élet bizony ilyet is produkálhat.

kulonlegesugyosztaly.s06.2

Olivia Bensonnak (Mariska Hargitay), és Elliot Stabblernek (Chris Meloni) ezúttal sokkal szövevényesebb ügyek jutottak, mint korábban, míg Finnek (Ice-T) szembe kellett néznie egy korábbi drogos ügyének áldozatával. A csapat ezúttal komoly traumát élt át, mikor egy tizenéves lány terhességére derült fény, a nyomok pedig elvezették őket egy modern városi szektához vezettek, ám amit a házban találtak, arra egyikük sem számított – a sorozat alkotói remekül oldották meg a kameramozgást, így nem kellett látnunk az áldozatokat, elég volt Bensonék arcát.

Olivia mentorrá vált egy krimi tévésorozat kapcsán, ám a főszereplőt megerőszakolták, így a szakmai tanácsadás átcsapott valódi nyomozásba, mely akár tönkre is teheti az ifjú színésznő karrierjét. Elliotnak megérkeztek a papírok a válásával kapcsolatban, ami mélyen lesújtotta a férfit, és ez kihatott munkájára is, mikor Oliviával egy professzor-tanítvány párost kellett kihallgatniuk, és semmi bizonyíték nem volt az erőszakra, csak a kimondott szó, azt pedig mindketten remekül felhasználták a másik ellen.

kulonlegesugyosztaly.s06.4

Az évad utolsó epizódja egy igen nagy horderejű ügynek bizonyult, ami megkérdőjelezte a szereplők jelvényükbe vetett hitüket, ám csakhamar kiderült, hogy a rendőrségen elharapódzó családon belüli erőszakhullám sokkal összetettebb annál, mint azt elsőre sejtették nyomozóink.

Nagy rajongója vagyok a sorozatnak, de el kell ismernem, hogy évről-évre durvábbak és meghökkentőbbek a bűnügyi esetek – igen, a szektás epizód kiverte nálam a biztosítékot, és inkább hetekig pihentettem a sorozatot. Támogatom, hogy a világnak egy olyan szegmensét is bemutassák, mint ez, de nem értek egyet a túlzott és lassan már Gyilkos elmék szintjére hajazó öncélú erőszak bemutatásával, mert nem ettől lesz stabil a nézőszám.

kulonlegesugyosztaly.s06.3

Fin múltját taglaló epizód nagyon kellett már, mivel végre betekintést nyerhettünk a nyomozó korábbi életébe, és sokkal jobban megismerhettük karakterét. Ugyanakkor a többi szereplő magánélete túlzottan is háttérbe szorult, pedig Elliot válása bőven adhatna okot a drámai hangnemre. Az első évadokban különösen pozitív hangulatot keltett, mikor Elliot a családja körében tartózkodott, és apaként viselkedett – hiányoznak azok az idők.

kulonlegesugyosztaly.s06.1

A Különleges ügyosztály hatodik évada is bővelkedett meghökkentő esetekkel, erőszakkal, emberi aljassággal, ám minduntalan ott a megnyugvás, hogy akadnak nyomozók, akik az igazságot keresik, és betartják a törvényeket, még akkor is, ha pont az utóbbi rész a legnehezebb.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.