Oldal kiválasztása

Amikor először írtam a Jormungandról, a második évada nem nagyon nyerte el a tetszésemet. De újbóli végignézésre már kevésbé találtam fájónak azokat a dolgokat, amik első nézésre nagyon nem tették szimpatikussá a Perfect Ordert – fegyvert eladni, következik a mészárszék újabb felvonása!

Jormungandpo6

Történetünk minden komolyabb probléma nélkül folyik tovább az árral: Koko fegyvereket ad el, közben csapatával újabb riválisokkal és megszállottakkal kerül szembe, ám egy – a Hex névre keresztelt elit katonanő – nagyon is kihúzta az albinó fegyverkereskedőnél a gyufát: ugyanis végez egy emberével. Igen az a rész eléggé sokkoló volt, de nem is lett volna annyira életszerű a sorozat, ha nem fogyatkoznának a jók oldaláról sem. Jonah még cukibb, mint volt és az utolsó pár részben válik ténylegesen felnőtté, amikor szembekerül Koko-val, annak – a fiú számára őrült terve miatt. Majd Jormungand feléled a tenger mélyéről…

Jormungandpo1

Őszintén, anno lehet, hogy csak a vége miatt nem bírtam a Perfect Ordert, de ma már annak is látom a létjogosultságát: egy olyan világban, ahol minden harmadik emberre jut legalább egy fegyver, ott elképzelhetetlen az, hogy csak úgy hirtelen mindenki letegye és béke száll a világra. Koko és Minami ötlete bár alapvetően a jó célt szolgálja, de ekkor mindig eltűnik az örök mondás: a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Nem csoda, hogy Jonah úgy bepöccent, meg a Kasper és a húga közötti kis „beszélgetés” is aranyat ér.

Jormungandpo4

Aminek nagyon tudtam örülni – a remek opening mellett – az az, hogy az első évadban kevésbé bemutatott dolgokat azért most rendesen megmozgatták, itt gondolok Kasperre és csapatára vagy a Minami mellé behozott két másik kutatóra Elenára és Leylára, valamint arra, hogy meg is tudjuk, pontosan mi is a Jormungand és mik a képességei, amik részben zseniálisak részben hihetetlen ijesztőek – pont azért mert simán el lehet azt képzelni, hogy a valóságban is meglehet alkotni egy ilyen szerkezetet.

Jormungandpo5

A humor és a tudományos dolgok mellett persze a hangsúly még egyértelműen a lövöldözésen és a nem kívánatos személyek kiiktatásán van, és én itt külön bírtam a Tojo korábbi munkahelyével, a Japán titkosszolgálat egyik csoportjával való konfliktust: egyszerre volt nagyon pörgős és kellően elgondolkodtató.

Jormungandpo2

Szerintem, aki látta az első évadot az nekigyürkőzött legalább egyszer a másodiknak is. A Perfect Order jó folytatása és kiegészítése az elsőnek, és már én is sajnálom, hogy elsőre nézésre nem éppen a legszebb ítéletet mondtam rá.

Jormungandpo3

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.