Oldal kiválasztása

Elérkeztünk a The Last Ship utolsó előtti epizódjához, ami igazi finálénak is tekinthető, mivel sok szálat most varrnak el benne az alkotók, ám az első évad tapasztalata alapján az utolsó rész a következő évad nyitányaként fog szolgálni – csak hogy legyen min agyalnia a rajongóknak.

thelastship.s02.e12.4

A Nathan James ezúttal nagy bajban van, mivel amint elhagyja mostani rejtekhelyét, azonnal észrevehetik a civilekkel összefogott immunisak, ugyanakkor nem maradhat, mivel előbb vagy utóbb úgyis rátalálnak, miközben keresik a hajót. A sonar sérülése miatt pedig nem tudják időben jelezni a közeledő veszélyt, azonban Valnek remek ötlete támad, és felhasználva a maga építette hálózatot, még csapdába is tudja csalni a tengeralattjárót. A terv megszületik, ám a Nathan James fedélzetén tartózkodni sem életbiztosítás többé, így egy nagyobb csoport elhagyja a fedélzetet.

Mike, Dr. Scott, Tex, Danny és az Elnök biztos fedezéket keresnek, miközben a kapitánnyal megbeszélt terv szerint haladnak a mocsaras terepen. A szárazföldi csapat és a hajó közötti rádiócsend megnehezíti a dolgokat, így Mike nem tudja, hogy a hajó egyre rosszabb állapotban van, és hogy mennyire közel van hozzá az ellenség, várakozni pedig iszonyú. Azonban Rachel nem tud kibújni orvosi mivoltából, és ezzel veszélyezteti a küldetést – vagy pont ezzel menti meg?

thelastship.s02.e12.2

Az eheti epizód után sem tudok mást mondani, mint hogy hűha! Elképesztő feszültséget teremtettek a készítők: a hajó sebesülten, és már-már félve úszott fel a folyón, hiszen ha honfitársakkal találkoznak, mégsem lőhetnek rájuk, ám egyúttal kiderül pozíciójuk és tervük. A pillanat, ahogy ráfordult a hajó a csatornára pattanásig feszült, és ezt az érzelmet tükrözte minden színész arckifejezése is.

thelastship.s02.e12.3

Val és Alisha párbeszéde üdítően vicces és komoly volt egyszerre, míg Val nagyképűen és humorizálva beszélt, addig Alisha teljesen komolyan gondolta, hogyha a lány valamit rosszul csinál, akkor maga intézi el – és akadtak pillanatok, mikor hűsége megkérdőjelezhetőnek tűnt. Ugyanakkor a tengeralattjárón is feszült pillanatok uralkodtak, hiszen szép lassan rájöttek, hogy ezúttal nem ők diktálnak, ekkor már kezdett elborulni Sean Ramsey agya, és az általa kommunikált felsőbbrendűségi politika már veszélyes méreteket öltött.

thelastship.s02.e12.1

Rachel tette igen merésznek bizonyult, ám a csoda, amit véghezvitt egyszerűen önmagáért beszél: a gyógymód, ami fertőző – ezzel pedig megmentheti az embereket. A kérdés már csak az, hogy az emberiséget mi fogja feltámasztani hamvából, mert a vírus okozta pusztítás, az állami szervek eltűnése és az immunisak megjelenése komoly sebet ejtett mindenki lelkében. Remélem a The Last Ship folytatása erről fog szólni, hiszen a gyógymód megtalálása csak az első lépés, a világot helyre is kell állítani!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.