Oldal kiválasztása

Akciódús és érzelmekkel teli epizóddal jelentkezett a héten a The Last Ship: talán az évad leglátványosabb robbanásai vegyültek igazán szívszorító jelenetekkel, és a kettő remekül megfért egymás mellett.

thelastship.s02.e11.1

Sean Ramsey propagandája bizony megtette a hatását, és a bizalmukat vesztett embereket így sokkal nehezebben tudja kimenteni Tex és Danny a robbantások áldozatait. A Nathan James a bekapott találat miatt nem képes megfelelően közlekedni, és bár javítható a sérülése, azért nem egy ötperces munkáról van szó. Dannyék ellen még Ramsey egyik elfogott embere is áskálódik, minek következtében menekülniük kell, pedig mind a parton, mind a vízen nagy szükség lenne minden segítségre.

Hála a Valkyrie-nek Sean előre felvett videó üzenete mindenkihez elér, melyben a robbanásokat egy összevágott videóban a tengerészekre keni, és azt állítja, hogy ő bizony mindenkit meg fog menteni. Az Elnök és a kapitány úgy döntenek, hogy meg kell találniuk a sugárzási hely forrását, kideríteni, hogy mi is az a Valkyrie, és ha lehetséges, akkor juttassák el az Elnök üzenetét mindenkihez, hogy tisztában legyenek az igazsággal. Ám a tengerészet és az immunisak párharcába ezúttal már az átlagember is beleszól, aminek nem lesz jó vége.

thelastship.s02.e11.2

Rengeteg alkalommal kellett a szívemhez kapnom a mostani epizód miatt! A kapitány és Rachel korábban bizalmon alapuló kapcsolata jócskán megtört, és Rachel nem igazán tudja, mit kezdjen ezzel, így próbál annyira hasznos lenni a hajó számára, amennyire ez lehetséges. Rhona Mitra remekül játszotta el a céltudatos orvost, aki kissé összezavarodott saját tette s morális iránytűje miatt. Ugyanakkor Eric Dane is kiválóan hozta a szigorú kapitányt, bár látszott rajta, hogy nem örül saját döntésének.

Sean Ramsy hackkelős videója nagyon komolya betett a tengerészeknek, és igen veszélyes helyzetbe sodródtak Texék. Ugyanakkor pont ez volt az, amivel sikerült közelebb jutni a rejtélyes Valkyrie-hez, illetve Ramsey átjátszó hálózatához. Az Elnök talán élete legszebb beszédét mondta el, bár az már kétséges, hogy mennyire hinné el bárki is, hiszen Sean már sokkal korábban elkezdte mosni az emberek agyát.

thelastship.s02.e11.4

Az epizód utolsó perceiben komoly veszteségek érték a Nathan Jamest, és bizony mindenki hiányozni fog nekem. A bajtársak megemlékezése azonban szívhez szólóbb volt, mint a korábbi búcsúzás, a fedélzetmester beszéde alatt magam is a könnyeimmel küszködtem.

thelastship.s02.e11.3

A The Last Ship komoly évadfinálét tartogat a számunkra, és az a hátralévő két epizód bizony nagyon durvának ígérkezik!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.