Oldal kiválasztása

[AS]Kuroko_no_Basket_275_01

A Free után más vizekre evezünk, ezúttal a Kosárlabdázók életébe nyerhetünk bepillantást, egy nem minden napi fiú, és annak csapata által.

Episode-3-It-s-Better-If-I-Can-t-Win-kuroko-no-basuke-30675127-1920-1080

Történetünk azzal kezdődik, hogy beharangoznak egy csapat alsó középiskolást, akiket csak a Csodák Generációjaként emlegetnek. Öt hihetetlenül tehetséges srác, akik mondhatni verhetetlenek kosárlabdában, ám beszélnek egy rejtélyes hatodik tagról is, akit szinte senki sem ismer. Ez a bizonyos hatodik tag a főszereplőnk, Tetsuya Kuroko, aki a Seirin magán gimnáziumban folytatja tanulmányait, miután a csapata feloszlott, és társai másik iskolákhoz kerültek. Kuroko azonnal jelentkezik az iskola kosárlabda csapatába, ahogyan az Amerikából visszajött Kagami Taiga is. Először ellenszenves neki, az igen apró termetű srác, ám amikor Kuroko bemutatja az első gyakorló meccsükön, hogy miféle képességgel is rendelkezik, Kagami elismeri őt, Kuroko pedig megígéri, hogy Japán legjobb játékosává teszi újdonsült társát.

Episode-3-It-s-Better-If-I-Can-t-Win-kuroko-no-basuke-30675121-1920-1080

Nem is szeretnék ennél jobban belemenni a történetbe. Vágjunk is bele a közepébe, kezdjük a pozitívumokkal: Gyönyörű grafika, kiválóan koreografált jelenetek, szinte élvezet nézni, ahogy játszanak. Csodálatos a karakterdizájn, külön tetszik, hogy a csodák generációjának tagjai mind más színű hajjal vannak megáldva, ettől még színesebb — szó szerint — a társaság. A csapatszellem, a barátság kötelékének kihangsúlyozása fontos szerepet kap, így az üzenete is rendben van. Ahogy az előző sportos animénknél, úgy itt is megvan a játék szeretete. Ez nem olyasmi, hogy szeretem csinálni, itt olyan szenvedélyek mozgatják a karaktereket, amitől csak ámul az ember. Ahogy beszélnek róla, ahogy magyarázzák a stratégiát, ahogy játszanak valami elképesztő. Az összes meccs amolyan epikus csataként van ábrázolva a maga módján, hiszen nem csak fizikailag, de szellemileg is összecsapnak a versenyzők. Szóval az egész játék szeretete nagyon tiszteletre méltó, és bár eleinte furcsállhatjuk azt a jelszót, amit a Csodák Generációja használt: Győzelem mindenek előtt, azonban később Kurokonak sikerül felnyitnia a szemüket, hogy a kosárlabda nem hiába csapatsport, a győzelem mindenkié, és a játék szeretetével lehet igazán nagyot aratni.

Episode-3-It-s-Better-If-I-Can-t-Win-kuroko-no-basuke-30675571-1920-1080

És akkor folytassuk azzal, ami eleinte nagyon elvette a kedvemet ettől az egésztől. A Freenél említettem a feszes, izmos férfi felsőtesteket, hát most újra előkerültek. Ezzel nincs semmi gond, megszoktuk, de ami számomra kb az első tíz részt, fogcsikorgatós, falra mászós agyrohasztássá tette, az a folyamatos — sajnálom erre nincs jobb kifejezés – pénisz összeméregetés. Tudjátok, amikor egyfolytában megy a rizsa, hogy — mi sokkal erősebbek vagyunk, de nem is, ti csak gyenge csírák vagytok, majd jól felmossuk veletek a pályát. És valóban semmi esélyük nem lenne, ha nem ők lennének a főszereplőék, így viszont bármilyen nehéz ellenféllel találkoznak, és el van mondva ötvenszer, hogy semmi esélyük, mégis győznek akár csak egy ponttal is… itt volt az a pillanat, amikor lehajtottam a laptopom képernyőjét és jó időre eltettem a sorozatot messzire. Ám a karakterek tetszettek (mondjuk, amikor majd tíz rész után, Kurokotol még mindig megijedt a Kagami, attól már lerohadtam) de nekem piszkálta a csőröm a folytatás, mert nem hittem el, hogy ennyiről szól ez, és komolyan megéri esélyt adni neki, csak túl kell lendülni azon amit, rizsáznak. Ha már beszéd, azt nem tudtam felfogni, hogy a pályán be nem áll a szája egyiknek se. Ott is nyomtani kell a süket dumát, hogy, hű de ki fogtok kapni, aztán persze nyernek. Ennek a szócséplésnek tehát semmi súlya, csak nyújtja a rész hosszát. Tehát az első tízen pár részt én hihetetlenül untam, sőt néha kifejezetten idegesítő volt, de szerencsére az érzelmi töltet, a kötődés, a kapcsolatok és a kifejezetten jóra sikerült karakterek, és az amúgy izgalmas meccsek — már amikor eltudom felejteni, hogy úgy is győznek — megmentik a szériát.

kuro13

Összességében ajánlani tudom azoknak, akik nem kapnak egyből agyhúgykövet az első pár résztől, — mert valljuk be, szükség van egy más szemszögre a dolog elviseléséhez — kosarasoknak kötelező, valamint aki szerette a Freet, és a hozzá hasonló sportos animéket, annak ezzel sem lesz gondja.

Seirin_High_anime_full

Ahogy Hanama csillag bogaram említette, jövő héten kezdetét veszi a középhaladó szekció, szóval kövessetek minket továbbra is!