Oldal kiválasztása

Sokan kétkedve fogadták a hírt, miszerint a nagysikerű Walking Dead spin-offot kap, én azonban majd’ kiugrottam a bőrömből, pláne mikor szivárogtak a hírek a színészekről, az alapszituációról és arról, hogy megmutatják a nézőknek a járvány kezdetét. Ugyan a Pilot megtekintése után sem tudom eldönteni, hogy a Fear the Walking Dead képes lesz-e elődje magasságába érni, ám az eddigi történéseket nagyon élveztem.

fearthewalkingdead.s01.e01.1

Travis Manawa (Cliff Curtis) és Madison Clark (Kim Dickens) házassága nem indul éppen zökkenőmentesen, mivel korábbi házasságaikból származó gyerekeik vagy őket nem akarják látni, vagy újdonsült párjukat. Az amúgy sem túl rózsás hangulatot fűszerezi még Nick (Frank Dillane), Madison fia, aki folyamatosan drogproblémákkal küzd, és nem először tűnik el otthonról. Ezúttal azonban kórházba kerül, mivel menekülése során elcsapta őt egy autó. Félig delíriumos állapotban összevissza beszél, ám egy kis idő elteltével végre elkezd beszélni arról, hogy mi elől is menekült annyira. Travis elmegy a drogtanyára, ahol Nick hosszú ideig lakott, ám ő maga sem hisz a szemének. A kórházból Nick megszökik, és olyantól ér segítséget, akitől nem kéne, és miközben anyja őt keresi, a városban egyre inkább elszabadul valami, aminek nevét senki sem meri kimondani, a lehetőséget pedig elhessegetik.

fearthewalkingdead.s01.e01.4

Az alapszituáció kissé kusza, ám a szokatlan családmodell szálai nagyon finoman bontakoznak ki, és minden szereplőre kellő idő jut, hogy megismerhessük. Nick, mint a szétcsúszott fiatal, akinek egy szörnyű titkot kell őrizni végül az életet választja a halál helyett, ám egy olyan világban, ahol ha elütsz valakit kétszer, és nem marad a fölön, ott minden átértékelődik.

Travis és Madison nagyon édesek együtt, a színészek közt működik a kémia. Madison játéka pedig tökéletesen bemutatja azt az agóniát és önmarcangolást, ami ilyenkor végbemehet egy szülőben, miközben Travist nem is óhajtja látni a fia. Madison másik gyermeke, Alicia (Alycia Debnam-Carey) érdekes jellem, az elején unottan és kedvtelenül néz maga körül mindent, de idővel kiderül, hogy ő ezt használja pajzsnak a világ ellen.

fearthewalkingdead.s01.e01.3

Mialatt a családi viszonyokra figyelünk, egyre gyakrabban történnek utalások az eljövendő katasztrófára: egy kis autósziréna, egyre kevesebb diák, fura szerzetek… Elég sokszor volt olyan pillanat, mikor már azt hittem itt a kitörés ideje, és most azonnal bedobnak egy zombitámadást, ám Robert Kirkman ennél jóval fifikásabb, és kellő tapasztalattal húzza el végletekig a húrt.

fearthewalkingdead.s01.e01.2

A Fear the Walking Dead csakúgy, mint a Walking Dead, valójában az élőkről szól, és az ő reakciójukról extrém szituációra. Bennem felkeltette az érdeklődést a Pilot, így minden héten szállítom az epizódkritikákat – pontosan addig, míg a nagy előd végre adásba nem kerül!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.