Oldal kiválasztása

Ma soron következő művünk is egy olyan szerzőpáros kreálmánya, kiknek munkásságát imádja a magyar animés közönség (vagy sokkal inkább a mangás részleg). Bizony, a Defense Devil az Árnybíró néven ismertté vált, egyik első magyar nyelven kiadott manga „kistestvére” – de most lássuk is Mephisto Barto Kucabara és hűséges társának kalandjait.

Defense Devil1

A Pokol leghatalmasabb ura száműzte egyik fiát, Kucabarát, annak ördöghöz képest túlontúl is jó szíve miatt. A határvidékre küldte az erejétől megfosztott fiát, és hűséges vazallusát, Bichurát, hogy  az idők végeztéig ott legyenek. Ám a talpraesett srác gondol egyet és szó szerint az ördög ügyvédjét fogja játszani, ugyanis Kucabara képes segíteni  az olyan elveszett lelkeknek, akiknek nem kellett volna idő előtt a túlvilágra távozniuk. Ám a száműzött herceg életét túlzottan is felpezsdítik a prédájukat nem könnyen adó halálistenek, valamint egy apáca is elkezdett vadászni Kucabarára.

Defense Devil6

A történet az Árnybíróhoz hasonlóan remek, és meggondolt felépítésű: adva van egy kellően tökös főhős (Kucabara is képes badass megmozdulásokra), mellé egy kötelező poénkarakter és később egy dögös csaj (vagy akár több is), és persze a jó ellenfelek sem maradhatnak el. Személyes kedvencem a kezdetekben rosszat alakító, később az inkább jók felé tendáló semleges halálisten, Sugarl (több átírása is van a nevének, én ezt használom) de a bukott angyal Elimona is tartogat nem kevés meglepetést az olvasóknak – és tömérdek fanservicet a fiúknak.

Defense Devil4

Igen, ez a mű egy tipikus példája annak, hogy hogyan lehet egy jó művet lefedni a fanservice átkával úgy, hogy az még a jó kategórián belül legyen. Mert itt aztán bizony van minden: macskafülek, semminél is kevesebb ruhában harcoló csajok, lolik, rendőrnő/ápoló stb. – de ezek felett már lassacskán úgy nézek át, mint Mikulás a virgácslistán.

Defense Devil5

Szereplők jók, történet remek, és a rajzolás is, az elvárthoz mérten első osztályú, mégis a Defense Devil annyira nem ismert a hazai közönség előtt, mint lefordított elődje. Ajánlani tudom mindenkinek, akit vonzanak az angyalos/démonos/halálistenes/lolis mangák.

Defense Devil2

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.