Oldal kiválasztása

gurrenlagann-3

A következő anime sorozat végre valahára a bevállalósok közé tartozik. Egy sorozat, ami nem fél kockáztatni, bedobja amije van, teljesen lendülettel a gázba tapos és végül hatalmasat tarol. Ez a Tengen Toppa Gurren Lagann!

Tengen_Toppa_Gurren_Lagann_Episode_1_Screenshot_020

A messzi jövőben járunk, ahol is az emberek a föld alá kényszerültek. Egy elszigetelt faluban él főhősünk Simon, akinek az egyetlen dolga, hogy fúrójával járatokat ásson a földbe, hogy a falu tovább terjeszkedjen. Ahogy Simon végzi a munkáját, egyszer csak egy aprócska fúrószerű tárgyat talál a földben, ami olyan akár egy kis amulett. Eközben jó barátja Kamina, megelégeli a folyamatos sötétséget, bujkálást, és hogy minden áldott percben attól kell tartaniuk, hogy mikor csap le rájuk egy földrengés, ezért elhatározza, hogy kitör a felszínre. Azonban a hirtelen útnak indult akció hamar felsül és Kamina végül börtönben végzi. Simon visszatér a fúráshoz, amikor is újabb furcsaságra bukkan. Egy nagy arc alakú gépezetre lel, melynek indító kulcsa az az amulett szerű tárgy, amit korábban talált. Simon azonnal meg akarja mutatni Kaminának, ám a falu Főnöke rájuk talál, és Kamina lebukik, hogy megszökött. De hirtelen nagyobb gondjuk is akad ennél, ugyanis a plafon beszakad, a fény és a kék ég, amiről annyit álmodoztak a szemük elé tárul, egy gigantikus szörnyeteg kíséretében. Kisvártatva a szörnyet üldöző vadász is megjelenik, Yoko, aki a szomszédos faluból érkezett, és egy méretes puskával próbálja megállítani a behemótot. Kamina és Simon igyekszik a segítségére lenni, így végül közös erővel sikerül elpusztítani a Gunment és kitörni a felszínre, ahol viszont még több Gunmen leselkedik rájuk.

tengen-toppa-gurren-lagann-1

Ahogy a bevezetőmben is említettem, azért az egyik kedvenc animém, mert valljuk be van rendesen vér a pucájában. Igazán mély, lényegre törő, de ami leginkább tetszik, hogy az egész történetnek van súlya. Sokat beszéltem azokról az anime sorozatokról, amik nem merik bevállalni, hogy egy –két szereplő meghaljon, ami előre vinné a történetet, és kellő nyomatékot adna neki, de Itt végre nem tudjuk rámondani az összes szereplőre, hogy ő híres, vagy közkedvelt, ezért biztosan túléli, nem bizony, itt igenis valósághűen esnek el a hősök, természetesen nem értelmetlenül. Mindenki halálának oka és későbbi kihatása van a történetre, tehát semmi sem történik szükségtelenül.

kamina-tengen_00327188

Történet vezetés szempontjából pörgős, leköti a figyelmet, igazán szórakoztató és nem tudunk elveszni, maximum a részletekben. Még a hatalmas robotok sem zavartak, pedig nem vagyok a mechák híve, de ezek a gépezetek most kifejezetten illettek a koncepcióba. A Stílus pedig hihetetlenül magával ragadó, szinte azonnal behúz a világába, ami főként a rajzolásnak köszönhető. A rajzstílus kiváló és egyedi, bár lehet lesz, akit zavar elsőre a sok csillogás, a tonnányi törmelék, a kapkodó kameraváltások, de, ha meg tudjuk szokni, akkor az élmény fenomenális.

16069-tengen_toppa_gurren_lagann_super

A sok epikus harc mellett persze van érzékenyebb oldala is a storynak, a barátság, szeretet sőt a szerelem is erősen képviselteti magát, de felszínre kerül a szülő gyermek kapcsolat problémája, illetve terítéken a szabadság, a testvériség, és a csapatmunka, csapatszellem, ami már-már családi kötelékbe csap át.

tengen-toppa-gurren-lagann-episode-3-pic2

Karakterek terén pedig szintén nem lehet panasz. Simon, mivel egy naiv, árva kisfiú, eleinte leginkább a rácsodálkozó szerepét tölti be, már ami a fenti világot illeti. Nincs rokoni kapcsolat Kamina és közte, de a köztük lévő kötelék bemutatja, hogy nem is kell, anélkül is elsöprően erős tud lenni az a szeretet amit egymás irányt éreznek, és ez az erő világokat tud megdönteni. Kamina a megtestesült lelkesedés. Nem tud lelombozódni, mindig csak előre tör, hajtja a felfedezés és az új megtalálásának vágya. Beszédstílusa, és poénjai kissé egoistának tűnhetnek, de korán sem az, igazán nagyszívű, önzetlen, és valóban hősies. Olyan ember, akire fel lehet nézni, akit követni lehet, igazi vezető. Yoko pedig kellő harci erővel van megáldva, és bár fontos karakter számomra inkább az ecchi oldalát erősíti a dolognak, amivel semmi bajom, de talán ő a leghangsúlytalanabb szereplő hármuk közül. Szívem szerint az összes szereplőről írnék még, de abból kisregény lenne sajnos, de elmondható, hogy teli van szerethető, és egyedi karakterekkel, akikért bőven van mit izgulni.

snap1

Összegezve: A Tengen Toppa Gurren Lagann egy igazán epikus, mégis szívhez szóló, izgalmas kaland, ami gyönyörű rajzolással, szerethető karakterekkel, és egy nem minden napi történettel rendelkezik, kihagyhatatlan élmény, ami feltüzeli az elnyűtt lelkeket és szíveket.

maxresdefault

“Túl a lehetetlenen és tovább, küzdj le minden akadályt! Ne magadban higgy! Én hiszek, szóval higgy bennem, aki benned hisz! ”