Oldal kiválasztása

Telnek-múlnak a hetek és a nyári kedvenc sorozatom egyre közelebb ér fináléjához, ezzel egyetemben pedig fokozódik a hangulat és a feszültség. A héten összecsapnak az eszmék, az ellenségek, és olyan döntések születnek, melyek alapjaiban változtatják meg az emberiség jövőjét.

thelastship.s02.e10.1

Dr. Rachel Scott megtette azt, amire minden ember vágyott: megölte az emberiség nagy részét szenvedéssel teli halálra kényszerítő tudóst, aki kitalálta a vírust, és romba döntötte az idáig ismert világot. Ugyanakkor ezzel Rachel egy olyan terhet vett a vállára, amivel nem biztos, hogy képes megbirkózni, ugyanis gyermekkori traumája sodorta erre a pályára, amivel az életet hivatott védelmezni. Chandler kapitány pedig Niels hirtelen halála okán nyomozást indít el, mert úgy véli, valami nem stimmel.

thelastship.s02.e10.3

Hála az Elnök közreműködésének New Orleans partjainál egy nagyobb flotta várakozik a Nathan Jamesre, hogy majd közösen, a vakcinával felfegyverkezve újjá emeljék az Amerikai Egyesült Államok fényét, és közösen dolgozzanak a világ helyreállításán. Azonban ez a feladat sokkal több vért és szenvedést kíván, mint azt eddig hitték, és a Ramsey testvérek olyan lépésre szánták el magukat, ami mélyebbre taszíthatja a Nathan James amúgy is megtépázott renoméját. De vajon ki nyeri az emberiség feletti hatalomért vívott csatát, és kicsoda Valkyrie?

Az eheti epizód bizony bőven tartogatott meglepetést, legelsőnek a Rachel elleni nyomozást. A doktornő tette azt, ami helyes, ám az igaz, hogy ez törvénybeütköző, amire a kapitánynak reagálnia kell, még akkor is, ha Rachel emberek ezreit mentette meg, köztük az egész legénységet, és a kapitány gyermekeit és apját is. Ezzel szemben Niels nem tett mást, csak megölt öt milliárd embert, és azt kapta, amit megérdemelt. Mind a kapitánynak, mind a doktornőnek igaza van, ám csak az idő volt képes megmutatni, hogy mekkora hibát vétettek.

thelastship.s02.e10.4

Rachel munkássága, hogy a vakcinát sokkal terjeszthetőbbé tegye még fontosabbá vált, és Rachelnek bizony támadt egy ragyogó, ám igen veszélyes ötlete, ám a hölgyet nem olyan fából faragták, hogy elszaladjon a nehézségek elől. A készítők remek érzékkel vágtak be visszatekintéseket Dr. Scott múltjából, és édesanyjának haláláról, ami bizony kellően erős magyarázattal szolgál a nő nem mindennapi munkájára, elhivatottságára, és igazi védelmező és gyógyító szellemére.

Reményre adott okot az a több ezer ember, akik az Elnök javaslatára gyűltek egybe, hogy majd a Nathan Jamesszel karöltve hajózzanak tovább, hogy megteremtsék az új világot. Azonban a Ramsey nagyon szövevényes tervet eszelt ki, amire senki sem számított, és az utolsó tíz perc bizony átírta a sorozat jövőjét.

thelastship.s02.e10.3

A The Last Ship fantasztikus alkotói gárdája megint egy eszméletlenül izgalmas epizódot tett le az asztalra, ahol ezúttal ismételten megfért a drámai, morális szál az akcióval.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.