Oldal kiválasztása

Az őrülteknél csak a fejvadászok (vagy éppen az őrült fejvadászok) az érdekesebbek. Ebben a mai kis top 5-be, mindenfajta médiumban feltűnő díszpintyeket válogattam, ízlésesen tálalva. Hölgyek és vérnyulak, üdvözöljék azokat, akik megkongatják azt a bizonyos harangot.

Fejvadász

5. Olga Sedova (Remember me)

A Remember me kezdetben rosszlánya minden, amilyennek egy tipikus badass női fejvadászt el lehet képzelni: komoly, hideg és halálosan precíz, de mint kiderül, ő is csak egy másik ember boldogságáért vállalta el főhősünk, Nilin elkapását – akinek, némi agymahinálás után a szövetségese is lesz.

Olga Sedova

4.Mistral (Metal Gear Rising Revengeance)

Nos, Mistral egy kissé érdekesebb tészta, mint a fentebb említett hölgy. Olgával ellentétben Mistral meglehetősen szeduktív, és Raidennel közös párbeszédük alatt nem is tűnik olyan kimondottan rossz embernek, de a múltja őrá is rányomta a bélyegét. Mondjuk ő sok más fejvadász zsoldossal szemben a pénz helyett ideákat követ – de itt sem tudnám megmondani, hogy melyik motiváció a kártékonyabb.

Mistral

3.Jubal Early (Firefly)

Eleinte nem akartam feltenni ezt a tagot a listára, aztán rájöttem, hogy szeretet ide, gyűlölet oda, Jubal, elszánt és a munkához mérten kellően elmebeteg fejvadász. A nyájas hangvételű beszéde mögött egy olyan kifacsart gondolkodású ember lakozik, akit csak egy vele egy kaliberben sérült elme tud leverni – és ez lesz River.

JUbal

2.Jango Fett (Star Wars)

Ha őt most lehagyom erről a listáról, a Star Wars fanok garantáltan vérdíjat tűztek volna ki a fejemre, amit aztán kedves Jango be is hajtott volna, de mivel dobogós második, így valószínűleg senkit se fog panaszkodni, hogy nem került be a halk orvgyilkolás koronázatlan királya. Hiába őt tartják haláláig a legerősebb fejvadásznak, és hiába nagyon karizmatikus tag, akárcsak később Boba is lesz, de az első helyet nálam sikeresen ellopta előle régi „riválisa”.

jango fett

1.Cad Bane (Star Wars-the clone wars)

A sokat által jelleme miatt annyira nem favorizált Duros fejvadász szerény jedi személyemet éppen hogy a rosszfiús jelleme miatt fogta meg – már kicsit kezdett elegem lenni az újabban feltűnő jószívű fejvadász sztereotípiákból. Ő tipikusan az a tag, akit a pénz, a pénz és a még több  pénz motivál, más, komolyabb erkölcsi mozgatórugója nincs is, a hűséget meg akkor sem ismerné, ha az pofán csapná. De pont ez a hamisíthatatlan, lecsupaszított karakterizáció teszi őt aranyérmessé.

cad bane

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.