Oldal kiválasztása

Elérkeztünk az első évad fináléjához. Bátran mondhatom, hogy az epizód ezúttal minden igényt kielégített – kicsiket és nagyokat, romantikusokat és tuskókat, egyszóval mindenkit. Azt hiszem, így kell valamit megkoronázni.

sailormoon101

Miután Chibiusa is harcossá vált és a csapat szembeszállt a Nemesisszel, úgy tűnik, minden rendben, azonban Sailor Moon eltűnt. Ellentétben Serenity királynővel és Endymionnal, akik viszont vidoran kisétáltak a palotából. A Nemesis ugyanis még nem pusztult el és Sailor Moon az, aki legyőzheti, persze nem egyedül. Chibiusával és Tuxedo Kamennel együtt azonban már a győzelem borítékolt. Kifejezetten megható és édes volt, ahogy Chibiusa és Sailor Moon egyesítették erejüket – és ez még csak egy volt a libabőrt okozó jelenetek közül.

sailormoon102

Nagyon erős és akciódús zárás volt ez – és majdnem minden perce spoiler, aminek én kevésbé örülök. A harcokról persze már megszokhattuk, hogy mindig látványosak, azonban arról jónéhányszor panaszkodtam, hogy a készítők mennyire nem tudják kezelni az érzelmeket. Nem tudom, hogy mostanra felnőttek, vagy eddig csak titkolták ezt a képességüket, de minden esetre most nagyot alkottak és még én is meghatódtam. Igen, jól olvastátok, még egy könnycseppet is elmorzsoltam.

sailormoon103

Sokszor tartottam ott idegileg, hogy leteszem a sorozatot. Sok helyen sántít, kicsit sem tökéletes, és – lássuk be – néhol unalmas. De most visszanézve egyáltalán nem bánom, hogy nem raktam le és izgatottan várom az új évadot. Vannak hibák, amiket sikerült kijavítani húsz év alatt, vannak amiket még nem. De azt meg kell hagyni, hogy valószínűleg még mindig sokak kedvence – akár a régi Sailor Moonról beszélünk, akár az újról.

SPOILER

Azért mutathattak volna többet KristályTokióból, mert az a kevés is nagyon menőn nézett ki. Tudom, hogy mi, nézők sem ahhoz az időhöz tartozunk, de pont ezért szerettem volna többet látni belőle. Állati klassz volt!

SPOILER VÉGE

Kétségkívül jó ötlet volt ez a reboot, mert ez kicsit olyan most nekem felnőtt fejjel, hogy át tudjuk adni az új generácónak amit mi szerettünk és mindezt úgy, hogy ők is élvezzék – bár sokan kitartanak mellette, hogy csak és kizárólag az eredeti volt jó.

sailormoon100

Hát most akkor vár ránk egy kis pihenő. Lehetőleg ne támadjátok meg a szomszédot, amiért droidnak nézitek, én pedig most átmegyek Cathez, hogy a macskája végre odaadja nekem a varázstollamat – kizárt, hogy nekem nincs!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!