Oldal kiválasztása

free-iwatobi-swim-club-wallpaper-kyoani

Ha már ilyen elviselhetetlen meleg van, hűtsük le magunkat egy kicsit a következő anime sorozatunkkal. Bár ha a szereplőkre nézünk, lehet csak még forróbb lesz a hangulat.

anime.free1

“A víz él. Amint belemerülsz, egyből kivillantja a fogait és támadásba lendül. De nincs mitől tartani. Ne állj ellen a víznek. Én csak érezni akarom a vizet. A bőrömmel, a szememmel, a lelkemmel, hogy soha ne kételkedjek abban, hogy milyen érzést nyújt, hogy higgyek magamban. Ne állj ellen a víznek. Üdvözöld inkább, hiszen mi elfogadjuk egymást.”

free-7-episode-1

Nanase Haruka a víz megszállottja. Mióta az eszét tudja, a legjobban úszni szeret a világon és tagadhatatlan, hogy jól csinálja. Ez abból is látszik, hogy társaival Tachibana Makotoval, Hazuki Nagisaval és Matsuoka Rinnel megnyertek egy váltó úszóversenyt, amire nagyon sokat készültek. Úgy tűnt a csapat szétválaszthatatlan és egyben megállíthatatlan, ám Rin hamarosan elhagyta az úszóklubot, hogy Ausztráliába menjen tanulni. Haru azóta abbahagyta a versenyzést, keresi a helyét a világban, de ő leginkább csak a vízben érzi jól magát. Pár évvel később, mikor Haru tizenhét évesen másodikos a felső középiskolában Matokotval és az elsős Nagisaval úgy döntenek, hogy megpróbálják feléleszteni a régi csapatot és foggal körömmel küzdenek, hogy létrejöhessen az új úszóklub. Segítségükre van a bájos Matsuoka Gou, aki voltaképp a menedzserük lesz. Hamarosan össze is áll a csapat, az újdonsült taggal Ryugazaki Reiel megspékelve, így már csak a megfelelő versenyt kell kivárni, hogy újra a csúcsra törhessenek.

latest

Lehet, hogy van, aki emlékszik, hogyan is indult ez az egész cirkusz. Volt egy rövid kis videó, ahol kigyűrt anime karakterek feszes úszógatyában leugranak a startkőről, és elkezdenek úszni. Ebből a kis videóból született meg a Free és nem okozott csalódást. Persze megértem, hogy nehéz komolyan venni egy első ránézésre csak szemet gyönyörködtető animét, hiszen valljuk be ez fogta meg azt a több ezer aláírás gyűjtő embert, akik által végül elkészülhetett az anime. Gyönyörű látványvilág, izmos testű karakterek, nekem a személyes kedvencem mégis a víz megrajzolása, mert az valóban csodálatos. De akkor mégis hogyan lesz a Freeből látványon túlnövő alkotás? Nem túlgörcsölt, egyszerű, mégis szívet melengető történettel. Ezt a storyt tényleg nem kell túlgondolni. Úsznak, barátság, szeretet, úsznak, még több úszás egy kis rivalizálás, visszatérő emberek, verseny, még egy kis úszás, feszes felsőtestek… Komolyra fordítva a szót, a Free legmegérintőbb pontja a végén van, legalábbis számomra. Nem a legvéresebb dráma alakul ki, de valóban megérintő és jól felépített a csúcspont és a levezetése, vagyis inkább a megoldása is jól sikerült.

Free5-620x

MI a helyzet a karakterekkel? Azon túl, hogy mind az öten úgy néznek ki, hogy leolvad a képernyő tőlük, teljesen rendben vannak. Haru egy kicsit mániákus, Makoto a bölcs, megfontolt, Nagisa a nagyon lelkes, Rei a kelekótya, de kitartó új tag, Rin pedig a tékozló fiú szerepében tündöklő hegyes fogú rém, méltó ellenfele Harunak, ám ez csak egészséges rivalizáció, amivel egymás teljesítményét növelik.

leopard-raws-free-04-raw-mx-1280x720-x264-aac-mp4_snapshot_14-19_2013-07-25_11-10-47

Mibe lehet belekötni? Ha valakinek nagyon sok a nyál. Értem ezt úgy, hogy akinek túl sok a kidolgozott férfi felsőtest, aki mindenben Yaoit lát, és aki a Shonenekhez van szokva. Mert valljuk be, van, egy két jelenet ahol elgondolkozhatunk a szereplők nemi beállítottságán, főleg a végén, de nem hiszem hogy ilyesmiről van szó, egyszerűen ezek a fiúk csak érzelmesebbek mint az átlag, persze ezt magyarázhatom a netet széjjel szedő elborult yaoistáknak, akik egy ölelésből is kihozzák a legdurvábbat. Azt viszont le kell szögeznünk, hogy látványilag mindenképp a heteró lányokat akarták megvenni kilóra, ettől eltekintve én fiúknak is ajánlom, már aki erre fogékony

free-anime-nanase-haruka-swim-fabulous

Összefoglalva a Free nagyon gyönyörű látvány világgal megáldott anime, szerethető, jó jellemű karakterekkel, némi humorral, versengéssel, és sok-sok baráti szeretettel megtoldva.