Oldal kiválasztása

Most, hogy a Falling Skiest dobtam a süllyesztőbe, még inkább várom a hétfőket, hiszen így a The Last Ship remekbeszabott epizódját kell megnéznem, és élveznem – mert ez a sorozat olyan szinten van, hogy látatlanban megelőlegezek nekik egy piros pontot.

thelastship.s02.e09.3

Az Elnök immáron a Nathan James legénységének oldalán áll, á igen rövid idő alatt megtett nagy lépések és lelki tusák kissé kifárasztották őt. Chandler javaslatára a fedélzetmester hivatott figyelni az Elnökre, és ő mindent meg is tesz, hogy a férfi összeszedhesse magát, és azzá a vezetővé váljon, akire szüksége van a világnak.

Rachel még mindig az ellenszer hatékonyabb elosztásán dolgozik, ám munkatársaival együtt folyton kudarcba fullad kísérlete. A kapitány azonban javasolja – vagyis inkább parancsba adja – Rachelnek, hogy ha már itt van a hajón Niels, a vírus kitalálója, hordozója és a világ romba döntésének okozója, akkor dolgozzanak egy kicsit együtt. Dr. Scott természetesen vonakodik, ám Niels mégis nagy segítségnek bizonyul, ami talán áttöréshez is vezethet. Ehhez azonban kagylókra van szüksége a doktornőnek, ám a beszerzés közben a kapitány és csapata valami igazán meglepőre bukkan.

thelastship.s02.e09.2

Jó hír a tűzharc kedvelőinek, ezúttal ismét akad lövöldözés az epizódban, ám mégsem azok az igazán feszül pillanatok, mikor pisztolypárbajba keveredik a Nathan James legénysége és a rájuk vadászó immunisak. Ezúttal az elmék csatája adta az igazi izgalmakat, és természetesen az epizód fő szála ezúttal Rachel és Niels munkája, nem pedig a partraszállás.

Rachel hosszú utat tett meg, hogy kivívja a legénység tiszteletét (pláne mivel ő mindenről tudott a kitörés során, de hallgatnia kellett), ám ez fordítva is működik, és mikor Chandler kéri fel Rachelt arra, hogy megtegyen neki nem tetsző dolgokat, akkor a doktornő bizony meg is teszi, mert belátja a döntés helyességét, és mert bízik az őt körülvevő emberekben.

thelastship.s02.e09.1

Ezúttal sem maradhatott el az érzelmi húrok megpendítése, ami egy nem várt kifakadása volt Ravitnak – érdekes, hogy egy ilyen egysíkúnak és keménycsajnak tűnő szereplő szájába adták egy ilyen fontos és nagy horderejű igazságot, de talán pont így ütött igazán. Ahogy egy igazi vezető is kiáll az embereiért, nem számít, mennyi a kora vagy a tapasztalata, mert nem csak ez dönti el, hogy kit fognak követni. Chandler ezúttal megtanított erre pár embert.

thelastship.s02.e09.4

Az utolsó jelenet pedig maga volt a katarzis, a döbbenet, az öröm és az elégtétel. Tudom, hogy a The Last Shipnél nem kell kérnem a logikus és ötletes csavarokat, mert egy ilyen remek gárda már jóval előrébb jár, mint azt a néző gondolná.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.