Oldal kiválasztása

Jó, izgalmas epizódot kaptunk ismét. Persze ez nem csoda, hiszen ez már az utolsó előtti rész, így ciki lenne valami lagymatag dolgot elénk rakni – arról nem is beszélve, hogy lehetetlen. Jócskán érlelték ezt a végjátékot, ami elkezdődött, de biztosra mondhatom, hogy megérte.

sailormoon96

Legutóbb azzal zártunk, hogy Demande herceg megkaparintotta a kristályokat. Ez persze semmi jót nem jelentett a világ sorsának, tekintve, hogy a herceg némileg elborult elme és a fejébe vette, hogy elpusztítja a világot. Szerencsére azonban hosszú vívódást követően Pluto megszegett néhány tabut, ezzel megmentve a világot a pusztulástól. Mindez azonban nem járt következmények nélkül, a tabu ugyanis azért született, mert ő ezzel elköszönhet az életétől.

Szerencsére az áldozata nem volt hiábavaló. Természetesen mind a szereplőknek, mind a nézőknek – vagy legalábbis nekem – fáj az elvesztése, azonban szükségszerű, és nem csak a világ megmentése érdekében. Ez a momentum ugyanis az, amely végül elvezetett Black Lady ámokfutásának végéhez és ezzel egy olyan fordulathoz, ami a friss nézőknek nyilván meglepő. Nekem kevésbé, de nincs is ezzel semmi baj, hiszen már nagyon vártam. Ezeket az eseményeket ráadásul egy gyönyörű fashback kísérte, amitől azt hiszem, szem nem maradt szárazon.

sailormoon98

Sok idejük viszont nem maradt gyászolni, hiszen Wiseman ugyan elég türelmes, a végtelenségig ő sem vár. A fenti események azonban nem csak Chibiusa ébredéséhez vezettek, hanem ahhoz is, hogy Sailor Moon még találjon magában erőt a harchoz, amellyel szembeszállhatott az öreggel. Egyébként fogalmam sincs, miért hívom így, mert a kora ellenére elég hiperaktív a csávó. No, de az eseményekre visszatérve, miután Sailor Moon magához tért, mindenkinek erőt adott ezzel és kezdetét vette a végjáték, amelyben végre talán legyőzik a gonoszt.

Nagyon izgalmas, fordulatos rész volt, arról már nem is beszélve, hogy mennyire nehéz róla spoilerek nélkül írni – de csak azért sem lövöm le a poénokat. Bevallom, én így a vége felé már kezdtem belefáradni, de ez most nagyon fellendítette az egész évadot és kezdem bánni, hogy már csak egy részig élvezhetem.

sailormoon97

Ami dupla örömöt okozott, az pedig természetesen Chibiusa felébredése volt. Tényleg ideje volt már, arról nem is beszélve, hogy hiába ismerem a szériát, nekem az idegeimre ment ez a perverz rajongása Endymion iránt. Azért komolyan, ezt gyerekek is nézik. De ennek itt most szerencsére vége szakadt, én pedig fellélegeztem.

sailormoon99

Jövő héten sajnos elbúcsúzunk az évadtól, de szerencsére nem maradunk sokáig holdbéli kalandok nélkül, hiszen folytatják a sorozatot. Szerintem mindenképp érdemes, bármennyire is tudom néha szapulni. A Sailor Moon egy örök klasszikus marad a legtöbb lány szívében.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!