Oldal kiválasztása

Mint azt egy korábbi cikkben említettem, azon szerencsétlen nézők közé tartozom, akinek az esetek kilencven százalékában meghal a kedvenc szereplője. Most csak a horrorfilmekben lévő favorit elhunytaimat válogattam ki – és néhányukkal szerintem sokan egyet is fognak érteni.

halál

Nick (A Rózsa Vére)

Nick Hardaway (Julian Sands) Annie mellett a legkedvesebb szereplőm a Rózsa Véréből, az egyetlen józan, és logikusan gondolkozó tagja a csapatnak, és mégis nem túl szép halált halt. Kedves parapolihisztorunk mindent megtett (kivéve, hogy Anniet bántja), hogy társait épségben kijuttassa a házból, – de ezt csak az élete árán tudta elérni. Stephen King néha nagyon gonosz tudsz lenni.

NIck

Salazar (Holtak Napja, 2008)

A kötelező beszólogatós gyerek sosem maradhat el a horrorokból, ám itt Nicholas Scott Cannon alakításának hála nem is sikerült olyan rosszra, sőt – én nagyon sajnáltam, amikor őt is elérte a zombi mészárlás általi csúfos vég. Minden tiszteletem az öné, katona!

Salazar

Kyle (Visszatérés a Kísértet-hegyre)

Szerintem a horrorfilm rendezőknél ez már valamilyen kötelező rendezési elem, hogy a fölös szereplők kiiktatása után mindig az megy a mészárszékre, aki a legszerethetőbb. Kyle (Andrew-Lee Potts) kissé naiv, tapasztalatlan, de aranyszívű srác, aki csak rossz időben volt rossz helyen – és naná, hogy miért áldozza fel az életét? Hogy a tökre nem szerethető főhős életben maradjon.

Kyle

Grady (Halottasház)

Grady megformálója, Rocky Marquette már több jó filmben bizonyította, hogy konyít valamit a színészkedéshez, és, még ha nem is teljesített száz százalékot, a Halottasházbéli halála nem szép, de – valljuk be – várható (sőt, szinte már KÖTELEZŐ) volt.

Grady

Sal Romero (Démonok éjszakája)

Sal (Billy Gallo) az első pár jelenetében nem tartozott a szimpatikusnak vélt karakterek közé, aztán, mikor láttam, hogy ő sokkal messzebb elmegy azért, hogy megvédje Judyt, mint annak az akkor már nem egészen egyben lévő pasija, ha nem is emeltem a parókát, de meghajtottam előtte a fejemet. Az meg, hogy a sírkövén a Romero név olvasható – az már tényleg csak hab a tortán.

Sal

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.