Oldal kiválasztása

Mint minden hosszú életű sorozat áradatnak, a YGOnak is meg kellett állnia (elméletileg) egy bizonyos pont után, és ezt a véget nem a Zexal jelentette. Az Arc-v egy, kezdetben semmi újat nem mutató, aztán egyik részről a másikra érdekesebbnél érdekesebb ötletekkel dobálózó kis szög lett a YGO univerzum koporsójában.

Yugioh Arc1

Az Arc-V-ben lévő főhősünk Sakaki Yuya egy elég érdekes, és kattant jelenség: ő Előadó párbajozónak tanul, hiszen apja is ezen az úton járva ért fel a csúcsig. Yuya mellett is ott vannak barátai, majd a riválisok (akik később szintén a barátai lesznek), majd egyszer csak feltűnik, először csak egy, később még két alak, akik kísértetiesen hasonlítanak Yuyára , és hozzá hasonlóan egytől-egyig remek párbajozók. Aztán vannak itt megint látványos párbajok, új és régi idézési módok, más dimenziók – és én itt vesztettem el a fonalat!

Yugioh Arc2

Ugyanis ezek a srácok, akik feltűnnek az éterben (SPOILER) a már korábbi sorozatokban megismert, különféle dimenziókból származnak, és ők Yuya azon világbeli megfelelői.  Mondjuk az tetszett, hogy mind a négy srác eltérő jellem: Yuya ugye hiperaktív és vidám (Judai/Yuma), Yuto higgadt és komoly (Yugi/Yusei), Yuri kissé szadista (Quattro), Yugo meg heves és makacs (Manjoume). De ezek ellenére ­­­- és ez eddig minden szériára igaz –, hogy a szereplők egy-két kötelező kivétellel szerethetőek, bár ők is kötelező sablonokból állnak (Pl: Shun).

Yugioh Arc3

Az Arc-V kicsit sem építkezik rossz alapokból, hiszen minden megvan benne (olykor még többet is ad), mint a korábbiak, de ez is a veszte: annyi minden van bele vegyítve, hogy Csernus doktor legyen a talpán, aki kibírja bogozni, hogy most pontosan mi is ment végbe az alkotók fejében. Ez a több dimenziós téma pedig több ránézésre is nagyon ötletes húzás, de én valahogy nem igazán láttam az értelmét, hiszen a korábbiakban semmilyen ilyesfajta utalás nem lelhető fel (maximum a Zexalban a Barian és az Astral World).

Yugioh Arc4

Ami még jóra sikeredett, az a Fusion és az Xyz-féle idézést felhasználók párharca: érdekes, és valamilyen szinten szíven melengető volt látni egy régi, és egy annyira nem régi stílus párharcát – ellenben az újonnan behozott Pendulum idézést már kissé soknak éreztem.

Yugioh Arc5

Minden ementálira emlékeztető témája, és sablonos szereplői ellenére az Arc-V is végignézhető sorozat, de itt már azért fontos – sőt, eléggé lényeges –, hogy ismerd a korábbi szériákat is, mert néha csak így lehet megérteni bizonyos dolgokat és egyes szereplők motivációját.

Yugioh Arc6

Ladies and Gentelmen! Ezzel véget is ért a Yugioh! szériák kitárgyalása az Anime Challenge keretében! Remélem régi és új fanoknak is élvezetes (és némileg tanulságos) volt olvasni kedvencéről.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.