Oldal kiválasztása

A viselkedéselemzők csapata ezúttal ismét új tagot köszönthet maga körül, és szerencsére az alkotók tanultak a korábbi esetből és a távozó ügynök rendes, pozitív lezárást kapott. Bár ez sem menthette meg a sorozatot az új, és unalmas karaktertől, miközben az ügyek alsó hangon is laposnak minősíthetők – avagy így múlik el a világ dicsősége.

gyilkoselmek.s08.1

Prentiss (Paget Brewster) távozása ezúttal nem egy megjátszott halálesethez kapcsolható, a volt FBI ügynök ezúttal Angliában kapott vezetői állást, ahol Morgan (Shemar Moore) és Garcia (Kirsten Vangsness) meg is látogatták. Így ők késve ismerhették meg a Prentiss helyére érkezett Dr. Alex Blake-et (Jeanne Tripplehorn), aki a szociolingvisztika szakértője, és ezáltal különleges módon tudja segíteni a csapatot. Erre a segítségre bőven szükség is van, mikor olyan áldozatok bukkannak fel, akiknek bevarrták a szájukat, vagy éppen egy busznyi iskolás tűnik el, ám az elrablók nem követelnek semmit, vagy mikor a BAU csapata egy olyan összetett feladattal áll szemben, ami kikezdi az egymásba vetett bizalmukat, mialatt meggyengíti magát az FBI-t is.

A sorozat nyolcadik évada nem az új tag miatt nevezhető ötlettelennek, hanem a rosszul kivitelezett esetek miatt, illetve a logikátlan nagy csavar okán. Az évad végi nagy nemezis kiléte bár kellően érdekes volt, ám mégsem volt képes igazi katarzist okozni, mivel tettei kiszámíthatóak voltak, motivációja pedig foghíjas. Ám az őt megszemélyesítő színész sokak kedvence, biztos vagyok benne, hogy velem együtt sokan mosolyra húzták szájukat a láttán – nálam pedig már arra a szintre jutott, hogy inkább neki szurkoltam, mint a BAU-nak.

gyilkoselmek.s08.4

De talán a legzavaróbb benne Reed (Matthew Gray Gubler) szerelmi szála: Reed levelezés útján megismerkedik egy kutatóval, és közös vonzalom alakul ki közöttük, ám a lányt üldözi valaki, aki hónapok óta keseríti meg életét, kényszeríti folytonos költözésre, rettegésre és túl nagy paranoiára. Reed tisztában van a lány helyzetével, ám egyáltalán nm hajlandó használni korábban igen jól működő eszét, és még a tetejébe barátainak sem szól a dologról, csupán hagyja a lányt dagonyázni a rettegésben – vagyis csak addig, míg ki nem derül a stalker személye, amit egy pár epizódot megélt Gyilkos elmék rajongó az első pillanatban levágott.

A jó hír, hogy végre alkalom nyílt megismerni Hotch (Thomas Gibson) testvérét, aki szörnyen nagy bajba keveredett, ám nem hazudtolva meg származását, kiállt a helyes döntés mellett, amiben Aaron is támogatta fivérét. Kedvenc technikusaink ismét remekeltek, ám Kevin (Nicholas Brendon) és Garcia közötti szerelmi szálat annyira elrontották az alkotók, hogy már semmi remény a korábbi boldog végkifejletre.

gyilkoselmek.s08.3

A Gyilkos elmék már közel sem az a mesterien megalkotott pengeéles és logikus sorozat, mint korábban volt, hanem egy akcióorientált krimi, ami csupán árnyéka korábbi önmagának, sajnos.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.