Oldal kiválasztása

Mint az minden szériában lenn szokott, a YGO univerzumát is elérte a mélypont a 5D’s névre keresztelt újabb sorozattal. Sokan mondják róla, hogy ez csak a bőrről leháncsolt újabb, ráadásul meglehetősen középszerű bőr – ami nagyrészt igaz is, de ettől még nem kell teljesen leírni a sorozatot.

Yugioh 5D1

Történetünk nem kis idővel Yugi és Yudai (vagy Jaden, ki hogy szereti) után játszódik, immár Neo Domino City néven futó városban, ahol a hatalmas fényűzés, és a vég nélküli csóróság hihetetlen módon elkülönül. Főhősünk, Fudo Yusei is a külső kerület zseniális tudással rendelkező lakója, aki minden áron ringbe akar szállni volt legjobb barátja Jack Atlas ellen, aki nemcsak a párbajmotorját vette el a fiútól, hanem annak legerősebb szörnyét a Stardust Dragont – és nem mellesleg azóta a párbajozás királyává vált.

Yugioh 5D4

Kezdjük is a pofont (vagy éppen pacsit) érdemlő dolgokkal, mielőtt még sírva fakadok: a történet messze nem rossz, sőt, remekül megállja a helyét egy YGO szériaként – de pont ebben rejlik egy nagyon nagy gyengesége is. Ugyanazt a szakácskönyvet vette elő az író, ugyanazokkal a bevált formulákkal, de a sorozat íze mégsem lett olyan intenzív, mint az első kettőnél. Úgy érezzük Yusei és társai kalandjait már láttuk egyszer (talán már kétszer is), és egy minimális újítás – szerű dolgon kívül semmi érdemlegesebb kirobbanás nem történik.

Yugioh 5D2

Másodjára a szereplők is elég furcsák: jó tipikus alapjellemek mind egy szálig, de nem ugyanazt az érzést keltik bennük, mint azt sejteni lehetne. Yusei-t, bár próbálták Yugisra venni, de ezt azért én egy lehetetlen küldetésnek tartom: bár néha sikerül tényleg ezt éreztetni velünk, az idő legnagyobb részében engem inkább Hell Kaiserre, semmint a kártyák egykori királyára emlékeztetett. Jack is, hiába akartak belőle egy kisöcs nélküli Kaibat alkotni, kezdetekben sokkal inkább Manjoume-ra (Gx és angolos néven Chazz) emlékeztetett – persze később előhoztak belőle némi Kaibát. Harmadik érdekes amigonk Crow Hogan: ahogy nekem lejött a széria nézése közben, ő leginkább Katsuya (Joey) későbbi megfelelője lehetne. És a többi szereplő is mind hasonló sémán alapszanak, ami önmagában nem bűn, csak unalmas és fantáziátlan.

Yugioh 5D7

De a leginkább vér és szörnylázító dolog, ami miatt sokan dőltek adott éles fegyverükbe, azok a D-Wheel névre hallgató motorok, amik segítségével párbajoznak! Anno, amint ezt megláttam, egyből leállítottam a részt, és hetekig nem mertem a közelébe se menni, nehogy kárt tegyek a laptopomban. Igen, nem véletlenül szidják ezt a motoros húzást, és hozzák fel a 5D’s legnagyobb hátrányának.

Yugioh 5D5

Minden esetre, ha valaki túltette magát a motoros mizérián, egyszer azért próbálja meg végignézni a szériát, mert önmagában kicsit sem vészes. Mondjuk, ahhoz semmit nem kell látni belőle, hogy a soron következő szériát, a Zexalt megérts, de ez a többire is igaz.

Yugioh 5D6

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.