Oldal kiválasztása

suits_s05e05_pic1suits_s05e05_pic1

A múltheti, karakterizációra összpontosító epizód után ismét egy kőkemény lélekdrámát kaptunk. Akcióból és szorult helyzetekből ismét nem volt sok, de van egy olyan érzésem, hogy a legtöbb nézőt hidegen hagyja ez a tény, hiszen az érzelmeket előtérbe helyező Toe To Toe cselekménye garantáltan a képernyő elé szegez minket.

Suits - Season 5

Louis (Rick Hoffman) ígéretet tett Harveynak (Gabriel Macht), hogy elsimítja a pénzügyekkel kapcsolatos malőrjét Jack Soloffal (John Pyper-Ferguson), a feladat azonban nemvárt nehézségeket okoz Louisnak, aki múltkor elég szépen kihúzta a gyufát Solofnál. Eközben újra felbukkan Travis Tanner (Eric Close), aki most azzal jön, hogy megváltozott, és már nem az a legfőbb célja, hogy minél nagyobb borsot törjön Harvey orra alá, hanem az, hogy ügyfelei érdekeit képviselje. Harvey természetesen nem hisz neki, sőt, fel is idegesíti magát a helyzeten, aminek következtében olyasmire készül, amit józan állapotában nem tenne – mint mindig, most is Mike (Patrick J. Adams) az, aki próbálja észhez téríteni mentorát, eleinte nem sok sikerrel.

Suits - Season 5

Két momentumot szeretnék kiemelni az epizódból, amik közül az egyik Louishoz kapcsolódik. Én az első két szezonban hadilábon álltam a férfival, és ezzel biztosan nem voltam egyedül, karaktere viszont később hatalmas javulást mutatott. Ez természetesen még mindig nem azt jelenti, hogy Louis abszolút kisangyallá lett, inkább úgy tudnám jellemezni, hogy jó és rossz pillanatai között váltogat, ám alapvetően jót akar. A Toe To Toe-ban épp jót próbált cselekedni, ami sajnos megint nem úgy jött össze, ahogy ő azt eltervezte, azonban mindezalatt rettenetesen aranyos volt – igen, mindig is azt gondoltam, hogy ez pont egy olyan jelző, amivel sosem fogom Louis Littet illetni, de kifejezetten cuki volt, ahogy próbálkozott. Most ráadásul nem is saját magának akart elégtételt, hanem csakis az az egyetlen cél vezérelte, hogy betartsa Harveynak tett ígéretét, ezzel „kiegyenlítve a számlát”, és szerintem ez rendkívül szép volt.

suits_s05e05_pic4

Ha már szóba került Manhattan legjobb ügyvédje, akkor jöjjön az, ami rá vonatkozik. Harvey sztorija továbbra is gyönyörűen épülget, az alkotók lassan, de biztosan, és még mindig rendkívül aprólékosan viszik őt keresztül a gyógyulási folyamaton, mindezt a szemünk láttára. A mostani részben végre Dr. Agrard (Christina Cole), a pszichológus is több teret kapott, és a két szereplő dialógusai egy fantasztikus árnyjátékot adnak ki: Harvey ugyan láthatóan igyekszik, ám még mindig hamar becsapja maga mögött az ajtót, ha a doktornő kicsit is érzékenyebb területre lép, ugyanakkor Dr. Agrard pontosan tudja, hogy mit kell tennie annak érdekében, hogy elnyerje a férfi teljes bizalmát. Ilyen szcénákat kérünk még!

suits_s05e05_pic5

El sem hiszem, hogy lassan az évad felénél járunk, pedig szinte még csak most kezdődött. Már eddig is rengeteg minden történt – az eddig megismert világ gyakorlatilag a feje tetejére állt –, hát még mi lesz ezek után!

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.