Oldal kiválasztása

A sorozat készítői ezúttal megmutatták, hogy síri csendben is lehet fokozni a néző adrenalin szintjét, és hogy a hatalomvágy elképesztő őrültségbe sorolhatja az embereket. A The Last Ship megint nagyot szólt a héten, bebizonyítva, hogy a történet nem érhet véget a gyógymód megtalálásával!

thelastship.s02.e05.4

A Solace kórházhajón történt támadások teljesen átírták a korábbi eseményeket, ám közel sem fedett fel annyi titkot, mint kellett volna. Chandler kapitány és csapata azonban túszt ejtett, aki bár komolyan megsérült, remélhetőleg lesz olyan állapotban, hogy kihallgathassák. Arra azonban Mike sem számított, hogy a férfi ennyire együttműködő lesz, és szinte azonnal kiadta csapatának tengeralattjárójáról a tudnivalókat. Az ellenséges jármű pedig a felszín alatt szépen felkúszott a Nathan James közelébe, és hála a szemfüles katonánk, időben észlelték a veszélyt, aminek köszönhetően a kapitány egy olyan macska-egér játékba kezdett, ami mellett eltörpülnek a korábbiak.

thelastship.s02.e05.1

Nos, az utóbbi időben folyton pozitívan nyilatkozok a The Last Shipről, és ez nem véletlen, mivel csavaros és logikus történetvezetése mellett helyt kapnak a drámaiabb pillanatok, amiket remek, ám eleddig ismeretlen színészek játszanak el. Most kimaradtak az érzelmes jelenetek, de cserébe egy fojtogató várakozási időt, végletekig húzott feszült pillanatokat, és életre-halálra menő tengeri csatát láthattunk – na, meg egy meghökkentően emberi jellemvonást: a hatalomvágyat.

thelastship.s02.e05.2

Látszik, hogy a sorozat alkotói tisztában vannak a katonai kifejezésekkel és a stratégiai lépésekkel, mert ezeket rendre be is dobják – bár egy kisebb szótár elkélne nekem, de ez nem az ő hibájuk. Ha katonai szakzsargont nem is lehet mindig érteni, a katonák reakciója, vagy tette bőven megmutatja a laikusoknak, hogy mi is volt a parancs. A katonai stratégiai ismeret pedig elengedhetetlen egy olyan sorozatban, ami hősöket mutat be, ráadásul olyan pazarul, hogy még én is a jóknak szurkolok.

A tengeralattjáró legénységéről nem sokat tudtunk meg – bár akad köztük ismerős arc –, ellenben az epizód végén igencsak világossá vállnak céljaik, amik a legmerészebb álmaimat is túlszárnyalták kegyetlenség, önzés és hatalomvágy tekintetében. Talán Rachelt rázza majd meg leginkább a dolog, hiszen az ő vakcinája mentheti meg az emberiséget, és ezért is megy a vérre menő küzdelem, hogy ki birtokolhatja azt.

thelastship.s02.e05.3

A The Last Ship ismételten egy magas színvonalú és akciódús epizóddal jelentkezett a héten, a csapat semmit sem vesztett erejéből vagy eltökéltségéből,  az írók kitettek magukért, a színészek pedig remekeltek – így kell igazán jó sorozatot csinálni!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.