Oldal kiválasztása

texasrising_s01e04_pic1

A múltkori rész ugyan kisebb csalódást okozott, ám a Texas Rising írói szerencsére a „nagy eseményre” össze tudták kapni magukat, és egy igazán epic tetőpontnak lehettünk szem- és fültanúi. A tempóval azért néha itt is akadtak problémák, és egyelőre nem tudom elképzelni, hogy a fő probléma megoldása után mi jöhet még (mert hogy hátravan még egy epizód), de elégedett vagyok.

texasrising_s01e04_pic2

Az előző rész úgy ért véget, hogy Houston (Bill Paxton) egyik magasabb rangú tisztje tábornoka parancsának ellenszegülve kis létszámú csapatával a mexikói csapatnak rontott, aminek majdnem csúfos vereség lett az eredménye. Teljesen negatív kimenetelű azért mégsem volt a dolog, mivel összezavarta Santa Annát (Olivier Martinez), és ennek híre Emily Westen (Cynthia Addai-Robinson) keresztül el is jutott a texasiakhoz. Sam Houston meglátta a lehetőséget a helyzetben és meglepetésszerűen támadt a mexikóiakra, eközben a rangeröket kivezényelte az egyik kulcsfontosságú hídhoz, hogy megakadályozzák az utánpótlás érkezését. A San jacintói csata végül texasi győzelemmel zárul, Santa Annát elfogják, így már csak a béketárgyalások maradnak hátra.

texasrising_s01e04_pic3

Az a baj, hogy mindaz, amit az előbb leírtam, megint nem tűnik soknak, és valóban nem az: a lényeg (vagyis a felkészülés és a nagy csata) nagyjából negyvenöt perc alatt lezajlik, onnantól kezdve hullámzik az egész sztori, és ez egy picit zavaró. A csatajelenet, mint a legtöbb westernben, itt is jó hosszúra nyúlik, ám ez mégsem bánt senkit, mert amit látunk, az egyenesen odatapaszt minket a képernyőhöz. Minden egyes lövés, ütés és kardcsapás tökéletesen meg van tervezve és ugyanilyen gyönyörűen van kivitelezve. Érdekes, hogy míg a széria korábbi epizódjaiban azért láttunk elég vért meg kibelezett tetemet, a történet legnagyobb ütközetében azonban messze nem ezen volt a hangsúly, hanem sokkal inkább a taktikán.

texasrising_s01e04_pic4

Ami viszont leginkább tetszett az az, hogy végre kaptunk külön ranger akciót. Az már eddig is egyértelmű volt, hogy a hét lovas egy nagyon erős, már-már szétválaszthatatlan egységet alkot, de egy-két rövid szcénától eltekintve nem igazán láthattuk őket együtt dolgozni. Azonban most, hogy Houston rájuk bízta a híd felrobbantását, végre nagyobb betekintést láthattunk az ő munkájukba. Ha azt mondtam, hogy a csatajelenetek szépek voltak, akkor az, ahogy a rangerök összefogtak, még gyönyörűbb volt. A lovasok annyira egyszerre mozogtak, és olyan remekül egymás keze alá dolgoztak, hogy olyan érzésem volt, mintha nem fosztogatókat, hanem egy nagy, összetartó családot látnék. Zseniális!

texasrising_s01e04_pic5

Kisebb fenntartásaim azért még mindig vannak a befejező epizóddal kapcsolatban, de az eddigiek alapján én abszolút meg vagyok elégedve a Texas Risinggal. Ki tudja, hátha tartogat még meglepetéseket a finálé!

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.