Oldal kiválasztása

Újabb hét, és egy újabb unalmas Falling Skies epizód – nehezemre esett megnézni a mostani részt, és minden a negyven perc játékidő azon volt, hogy megmutassa, miért is vannak fenntartásaim az ötödik évaddal, és hogy mennyire eltávolodtunk a magas színvonaltól.

fallingskies.s05.e03.1

Úgy tűnik, hogy az esphenik bevetik az emberek ellen mindazt, amijük van, és mivel már sem áramforrással nem rendelkeznek, sem technikai felszereléssel, ezért a jól bevált biológiai fegyverkezéshez nyúlnak. Azt már korábban is tudtunk, hogy a Földet megszálló faj nagyon jól ért a DNS manipuláláshoz, de az mindenki meglepetésként ért, hogy a skittereket szó szerint termelni is tudják – vagyis csak egy ideig, amíg Dingaan be nem veti új játékszerét.

fallingskies.s05.e03.2

Maggie hazugsága ugyan élelemhez juttatta a 2nd Masst, ám komoly dilemma elé állította a lányt, akinek most meg kell mondani, hogy a félig átváltozott Brian már nem az, aki volt. Csakhogy a lény megszökik, és magával rángatja nővérét, méghozzá egyenesen egy espheni vezetőhöz, aki hatalmába keríti Maggie-t a tüskéken keresztül, és ha nincs Hal, akkor bizony komolyabb baj is lehetett volna, így azonban akad egy túsza Tomnak, akiből talán kihúzhat némi információt, mely segít legyőzni az ellenséget.

Sok kis apróság történt a mostani epizódban, és nem is lehet őket egy főszálra felfűzni, ezzel pedig annyira sikerült elapróznia mindent a készítőknek, hogy a legdrámaiabbnak szánt jelenet sem volt képes meghatni – pedig megint egy nekem kedves szereplőtől kellett búcsúzni. Az illető végzete pedig egy unalomig ismert klisét, amit megpróbáltak megtoldani egy még inkább elcsépelt romantikus jelenettel, hogy aztán az egészből egy személyes bosszúhadjáratot csinálhassanak – hol van már a régi Falling Skies, hol a logika és a harc volt előtérben, nem pedig az írói önkény.

fallingskies.s05.e03.4

Hogy hova fog kifutni a sorozat utolsó évada, azt nem merem megsaccolni, pláne mivel (igen, megint egy klisé) az alkotók a logikus történet felépítés helyett a szabvány „nem mutatom meg az utolsó pillanatig”-trükköt alkalmazzák. A Falling Skies már a korábbi évadban sem volt az a sci-fis és apokaliptikus gyöngyszem, amiért annak idején elkezdtem nézni, hanem átcsapott egy filozófiai humbugba, ám az ötödik szezon eddigi epizódjai még azt is alulmúlják, mivel a készítők csak csaponganak, minden cél vagy ok nélkül.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.