Oldal kiválasztása

Az eredeti 1985-ös szériával bevallom, nem találkoztam, de a 2011-es verziója a Villámmacskáknak igazán tetszetősre sikeredett. Bár kezdetben volt némi furcsa Majmok Bolygója utóérzetem (abban a tekintetben, hogy ebben a szériában is az állatoké a főszerep), de mégsem érezzük idegennek a benne megmutatkozó dolgokat, motivációkat, jellemeket.

Thundercats

Történetünk Thundera országában veszi kezdetét, amit a macskák uralnak, élükön a hatalmas Claudus királlyal, valamint főmágusával és tanácsadójával Jagával. Főhőseink a király fiai lesznek: az idősebb, kiváló taktikus és harcos Tygra, valamint a forrófejű, emellett jószívű és hatásos vezető Lion-O. A baj akkor üt be, amikor egyik tábornoka elárulja a királyt, ezzel teret nyerve az ősi gonosznak, Mumm-Rának, akinek fő célja, hogy megszerezze Thundera legnagyobb kincsét, egy vörös ékkövet. A királyság elpusztul, alig maradnak túlélők, és azok is most szembesülnek azzal, hogy mennyire más az általuk gondolt világ.

Thundercats4

Ami első csapásra nekem nagyon bejött, és egy animéhez, (a To Aru Majutsu no Indexhez) hasonlóan a Thundercats világa is remekül vegyíti a mágiát a technológiával. Nem ütik ki egymást, hanem megférnek a másik mellett, mint a csapatban a technikus (és korábbi Thunderai tábornok) Panthro, valamint a mágustanonc Cheetara. Mumm-Ra is egyszerre használ technológiát és ősi gonosz varázslatokat céljai eléréséhez.

Thundercats2

Második nézésre a szereplők is remekek: Lion-O tipikus fiatal felnőtt (vagy talán még inkább nagykamasz), aki mindig háttérbe szorulva érezte magát nagyobb és erősebb bátyjával szemben, – de furcsamód ez visszafelé is igaz. Tygra is féltékeny Lion-O-ra ,mert hiába ő az öregebb, nem őrá szállt volna Thundera koronája (aki látta a szériát, az tudja, hogy miért), emellett úgy érzi, hogy a kisöccse „mindent elvett tőle”. Mindezen negatív dolgok ellenére a végsőkig kiállnak a másik mellett és kölcsönösen támogatják egymást. Panthro bár eleinte mogorva és nehezen bízik meg bárkiben (ami nem elképzelhetetlen, tekintve, hogy a legjobb barátja elárulta), de ha egyszer megnyílik, akkor mindenki látja, hogy vajból van az a sok szőr alatt rejtett szív. Cheetara a józanság és a spiritualitás hangja, és tesói civakodás esetén a csapat anyja is egyben. Tudása nem egyszer kihúzza a csapatot a csávából. Utolsóként, de nem utolsó sorban említett szereplőink pedig egy ikerpár, WillyKat és WillyKit, akik egy random elképzelésből csatlakoztak a csapathoz, és bár sokszor tesznek rossz fát a tűzre, megállják villámmacskaként a helyüket.

Thundercats3

A főszereplők remekek, de a készítők nem elégedtek meg ennyivel, a mellékszereplők is azért kaptak egy rendesen elkészített jellemet és képviselni való morált, legyen az jó vagy kevésbé jó. Személyes kedvencem a nyúl kardkovács Hattanzo, aki, a közhellyel élve egész nap csak füvön él (legalábbis folyton lebeg), de mégis egy remek harcos és kiváló mester Lion-O számára, ha csak egy részig is. Emellett az állatok ábrázolása is remek, bár kissé kiszámítható (pl: a gyíkok, mint Mumm-Ra fő hadereje), de vannak benne aranyos és egyben szórakoztató kivételek (pl:feledékeny elefántok).

Thundercats7

De nem csak a hagyományos értelemben vett állatok népesítik be az évszázadokkal ezelőtt elfoglalt bolygót, hanem vannak óriások, trollok, humanoik lények (pl: a Kardforgató), technomacik, és személyes kis kedvenceim, a Szirmok népe. Na, az a rész, amiben ők szerepelnek, akárhányszor megnézem, nem tudom megállni, hogy ne sírjam el magam a végén.

Thundercats6

Végeredményben csak egy negatívumot tudok felsorolni a Thundercats-el szemben – ez pedig a sorozat rövidsége. Több is kitelt volna a készítőktől, bár lehet, szándékosan nem akarták rétest csinálni a sorozatból, és azt mindenki tudja, hogy mennyire nem tesznek jót a fillerek egy sorozatnak.

Thundercats5

Nos, a Thundercats egy remek sorozat, kiváló történettel, szereplőkkel és szinkronnal (csak azt nem tudom, hogy akkor melyik csatornán adták le). Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert vannak benne érdekes gondolatok – macskaharcokkal körítve.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.