Oldal kiválasztása

Megérkezett a Marathon Mediától a Totally Spies utódja. Habár a sorozat maga merőben más, azt meg lehetett jósolni hamar, hogy igen nagy népszerűségnek fog örvendeni – és ez így is lett. A három éneklő, varázsoló lány hamar az ujja köré csavarta a kislányokat – na, meg engem is.

lolirock1

A Lolirock főszereplője három hercegnő: Talia, Auriana és Iris. Előbbi kettő azzal a céllal érkezik a Földre, hogy megtalálják harmadik társukat, aki még csak nem is sejti, ki is ő valójában, és mire képes. Eközben Iris a kamasz problémák mellett azzal kell szembesüljön, hogy ahányszor énekelni kezd, furcsa dolgok történnek körülötte. Ezért aztán nem csak állandóan kirúgják a munkahelyeiről, de egy idő után már énekelni sem akar, pedig ez az élete. Így aztán épp jókor érkeznek Taliáék, hogy kihúzzák a bajból, és felhomályosítsák, mi is a helyzet, miszerint ő valójában Ephedia hercegnője és még varázsolni is tud. Ezt persze sem megemészteni sem könnyű és magát a varázslást sem egyszerű kitanulni.

És persze, ahogy lenni szokott a három hősnőnek szüksége van egy főgonoszra is. Az uraság Gramor névre hallgat, és sikeresen eltüntette Iris valódi szüleit és ellopta Ephedia koronáját. Hogy a gonosz uralma véget érjen, a lányoknak meg kell találnia a koronából hiányzó ékköveket, és legyőznie Gramort. A sötét úr persze mindezt nem hagyja annyiban és ebben segítségére van két kis csatlósa Mephisto és Praxina is, akik nagyjából úgy néznek ki, mint akik most ugrottak elő egy emós videoklipből – szemben az inkább popos hercegnőkkel.

lolirock2

Amikor épp nem mentenek meg senkit és nem harcolnak a gonosz ellen, a lányok a Lolirock néven futó bandájukkal lépnek fel, elvégre Irist egy meghallgatás keretein belül találták meg, így dukált egy lányzenekar. Ennek örömére minden epizód végén kap a kedves néző egy minikoncertet a (maximum) öt nótát tartalmazó repertoárból. És természetesen mindezek mellett igyekeznek élni a tinik megszokott életét, habár ez korántsem könnyű.

lolirock4

A rajzolás szerintem kifejezetten szép, a sztori pedig leginkább a magical girl animékre hajaz. A kalandok izgalmasak és változatosak, az egyetlen (“kettetlen”) állandó elem a teljes átváltozás animáció és az epizódvégi koncert – komolyan, nem tudom, hogy lehet valakinek ennyi koncertje anélkül, hogy ismert lenne. Az én személyes kedvencem Iris túlnevelt rózsája volt, aki már saját személyiségre is szert tett és inkább volt kutya, mint növény.

lolirock3

Rebesgetik, hogy készül a második évad is, és ezt az infót mindeddig az iMDb is megerősíti – de neki nem hiszek a Lost Girl óta. Én örülnék, ha sikerülne összerakni egy hasonlóan izgalmas évet, de hát ez még egyelőre a jövő zenéje. Minden esetre egyelőre nagyon ígéretes a széria, már ha az emberben él elegendő kislány ehhez a műfajhoz.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!