Oldal kiválasztása

A Légióra is ugyanaz érvényes, mint A papra vagy a Pitch Blackre, a történet és a szereplők nem túl erőteljesek, de a háttérvilág annyira fantasztikus, egyedi és újító, hogy emiatt mégis többször érdemes megnézni. Ízig-vérig poszt-apokaliptikus sztori angyalokkal, jósággal, emberi ostobasággal és velőtrázóan félelmetes jelenetekkel.

Isten elvesztette hitét az emberiségben, ám özönvíz helyett ezúttal angyali seregével kívánja elpusztítani megtévedt gyermekeit, a sereg élére pedig Mihály arkangyalt (Paul Bettany) nevezte ki. Mihály ellentmondva az Úr akaratának elhagyván a mennyek országát, az új-mexikói sivatag aprócska kisvárosa felé vette az irányt, hogy megmutassa feljebbvalójának, igenis van még valami az emberiségben, amiért érdemes küzdeni.

Az angyali sereg élére Gábriel arkangyal (Kevin Durand) állt, és minden rendelkezésére álló eszközzel támadásba lendül az aprócska útszéli pihenőhely, és az ott menedéket lelt emberek ellen. Charlie (Adrianne Palicki) terhesen vetődött erre a helyre, ahol a tulajdonos fia, Jeep Hanson (Lucas Black) belezúgott, és onnantól kezdve oltalmazta a lányt. Így mikor a megbolondult emberiség nekik támadt, és az ajtón soha nem látott kifacsart lények próbáltak betörni is minden erejével védte őt, és a gyermeket, aki talán az emberiség utolsó reménye.

legion.1

Azt el kell ismerni, hogy a Légió alap sztorijában annyi a lyuk, mint egy ízletes ementáli sajtban, és ezeknek a legkézenfekvőbb magyarázata, hogy az alkotók nem tudtak kitalálni semmi okosat, ezért inkább nem is foglalkoztak vele – most komolyan miért is küldene valaki egy sereget, ha múltkor egy kis víz is elrendezett mindent, nem lenne hatékonyabb? Illetve az angyalok által megszállt emberek is leginkább úgy viselkedtek, mintha nem a jó csapat ragadta volna el a lelküket, hanem a pokolból nyúltak volna fel.

A főszereplők hasonlóan egyszerű és egysíkú jellemmel rendelkeznek: Charlie a morcos és dühös lány, Jeep a hősszerelmes, Bob, Jeep apja a bölcs öreg, illetve az éppen az apokalipszis idején ott étkező emberek is hasonlóan skiccszerű jellemvonásokkal rendelkeznek – mondjuk a film vége felé, ott akad még egy ellentmondásos szereplő is.

legion.2

Azonban a film háttérvilága lenyűgöző, az angyalok csatája, ahol Gábriel és Mihály csap össze lenyűgöző, brutális, és nem evilági – meg azok a szárnyak… A sötét tónusú világképet folyamatosan sikerült félelmetesebbé varázsolni egy-egy apróbb megmozdulással, mint a vendégeskedő néni, vagy a fagyiskocsi – utóbbinál a frász kerülgetett.

A Légió komolyan kiállt már egy jobb forgatókönyvíró csapatért, akik kellően átgondolják a sztorit és olyan fergeteges filmet kerítenének belőle, hogy leesne mindenki álla, mert a lehetőség bőven megvan benne. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy sorozat készült a támadás utáni eseményekről, ahol az emberiség kezd feléledni, vagy újra a bukás felé veszi az irányt – a Dominionról amúgy Ixi írt ódákat, és már a második évad fut.

legion.4

Angyal-kedvelők, poszt-apokaliptikus világ rajongói, illetve horror fanoknak kötelező Légió, illetve minden olyan embernek, aki hajlandó kilépni a már megszokottból.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.