Oldal kiválasztása

Kinek Póki, kinek Teflonbetyár a kedvenc Marveles figurája, én meg hűségesen megmaradok a jó doktornál, Stephen Strange-nél, akire akármikor rábíznám az életemet – erre kaptam azt a sokkoló információt, hogy a róla készülő 2016-os filmben ki is fogja alakítani. De az még a jövő zenéje, és mivel már korábban is készült róla egy film, így most az kerül bemutatásra. Jöjjön a 2007-es Doctor Strange- The Sorcerer Supreme.

doctor strange3

Stephen Strange, a kiváló, de sajnos hidegszívű sebész, egy tudtán kívüli, démonikus ellenfele miatt balesetet szenved, és aranyat érő keze szilánkosra tör, ezzel keresztbe téve karrierjének. A becsődölt és magára maradt Strange aztán eljut Tibetbe, ahol az Ős (vagy más néven Ancient One) felvilágosítja arról, hogy miért is történt minden és, hogy Stephen nem egy átlagos ember: rá hárul az a nehéz feladat, hogy védelmezze a Földet, mint a legerősebb mágus. Persze ez hosszú kiképzések és jellemfejlődések árán végül megvalósul, de a gonosz oldalról, a Dormammunak nevezett démon sem nézi ezt ám tétlenül.

doctor strange2

Hogy miért is imádom ezt a filmet? Mert szinte minden bemutat: bár Stephen szomorú múltjáról csak említéseket tesznek, végül is okkal vált olyan személlyé, amilyen a balesete előtt volt. Aztán egy csapára mindent elveszett, ami, és aki számított neki, majd az öreg képében újra megtalálta a reményt. Végül megmarad ugyanannak a faarcú, kissé arrogáns férfinak, de most már távolságtartásának a súlyos felelősség, és az ezzel járó veszély miatt oka is van.

doctor strange4

A fő szereplő egyszerűen remek, de akkor vajon milyenek lehetnek a mellékszereplők? Egy-két kivétellel sajnos eléggé átlagosak: Ancient One itt személyes kedvencem, egyszerre bölcs mester, vezető, és gondoskodó, bár kissé szigorú nagyapa. Mordo, aki később Strange egyik ellenfele lesz, már kissé szárazabb piskóta: hihetetlenül hataloméhes, és mindenáron mestere titulusára vágyik, és amikor ez az álma szertefoszlik, akkor ő is leveszi az eddig hordott álarcát. Nem rossz, csak már szinte egyből lehetett tudni, hogy ő rossz lesz. Dr. Gina sem annyira rossz karakter, mint azt ahogy a tipikus „jólélek” szereplőknél lehet tapasztalni, csak neki meg nem hagytak elég időt a kibontakozásra. Gyufafej meg gonoszkodik, mert gonoszkodni kell, de hogy pontosan mi is a baja Strange-el, nem derül ki – a képregényből viszont igen.

doctor strange1

Mostanság elég sok, kilenc jellemes beosztással találkozok a netes barangolásaim során, és szerettem volna Dr. Stranget is valahova betenni, de elakadtam. Első gondolatom a Lawfull Good volt, de az nem mindig igaz rá, ahogyan a Neutral Good sem, a filmben meg még kapunk egy kicsit a Chaotic verzióból is – szóval őt nem lehet teljesen konkrét típusba belesorolni.

doctor strange6

Aki szereti a Marvel világát, az biztosan találkozott már ezzel a filmmel legalább egyszer, aki meg nem, az nyugodtan essen neki. Nem biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését a mágia mesterének jelleme, de egy nézést mindenkinek megér.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.