Oldal kiválasztása

Szóval, mi is kell Ixinek egy jó romantikus filmhez? Farkasok, vadászat, egy képregényrajzoló és Bukarest. Habár nem a megszokott romantikus film, a Titanicra meg aztán pláne nem hasonlít – és azon ráadásul elaludtam –, úgy tűnik, van szívem, és meg is lehet érinteni.

blood1

Vivian (Agnes Bruckner) vígan éli nyugodt kis emberfarkas életét a Bukaresti falka tagjaként, miután a szüleit lemészárolták a vadászok. Legnagyobb problémája, hogy az alfahím hétévente új párt választ és ő a legújabb kiszemelt, egyébiránt az élete teljes és harmonikus. Ez az idill addig tart, amíg fel nem bukkan a városban Aiden (Hugh Dancy), a tehetséges rajzoló, aki a világot járva alkotja képregényeit, és legújabb témája a bukaresti farkas-legenda. A könyv jól halad, és remekül érzi magát Romániában, amíg nem találkozik Viviannel. Habár a lány társaságában fantasztikusan érzi magát és nyakig egymásba zúgnak, az alfahím nem könnyen mond le róla.

A nagy romantika szerencsére a csöpögés mennyiségéig nem igazán jut el, mert a boldog, szerelmes jeleneteket megszakítja egy-egy buli, vagy hajtóvadászat és természetesen alfahímné sem igazán békél meg azzal, hogy hamarosan meg kell válnia párjától. Ezek nem csak azt gátolják meg, hogy az ember cukroborsóvá olvadjon a nagy rózsaszín ködben, de sokkal életszerűbbé is teszik a filmet. Habár elég szánalmas, ahogy Astrid néni kapálózik a partnere elvesztése ellen, tulajdonképpen sokkal hihetőbb, mintha csak úgy simán beletörődne.

A szereplőket sem lehetett volna jobban válogatni. Agnes Bruckner természetes szépség és ezzel ad hitelt a farkas karakternek – habár az már kevésbé hiteles, hogy ő az egyetlen fehér farkas –, Gabriel a szigorú és dögös alfahím, Aiden pedig Heath Ledgert megszégyenítő mosollyal szédíti a női nézőket.

blood3

És persze egy farkasos film kapcsán nem csak az ember színészek érdemelnek dicséretet, hanem a farkasok is, akik egyenesen Magyarországról, Horkai Zoltán központjából kerültek a filmbe – akinek egyébként most fut a doku-reality sorozata a Discoveryn és az Animal Planeten – akik nem csak gyönyörűek, de szintén remekeltek.

blood4

A film nagyon jól ért a hangulat megteremtéséhez, a nézőnek könnyen kedve támad a falkához tartozni, még úgy is, hogy valószínűleg a rendszer bizonyos pontjaival sokan nem értünk egyet. Valójában alaposabban megszemlélve a dolgot nem csak egy szép történetet kapunk szerelemről és farkasokról, de elég jól rávilágít az emberi természetre is, merthogy mindannyiunkban bujkál a fenevad, az ösztönlény. A kérdés csak az, hogy ki mennyire tud rajta uralkodni.

blood5

Kevés film van, amit adott esetben egy év alatt többször is újranézek, de a Vér és csokoládé ezen ritka darabok közé tartozik. Egy hűvös nyári estére popcornnal és limonádéval tökéletes választás, azonban szigorúan női társaságban. Farkasok ide vagy oda, ez azért még így is romantikus film.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!