Oldal kiválasztása

Hát, gyerekek, ha azt mondtam az ötödik évad nyitányára, hogy ütősre sikeredett, akkor ez a második epizódra hatványozottan érvényes. A konfliktusok még élesebbé váltak a karakterek között, valamint új problémák is felmerültek, ráadásul olyan szereplőkkel kapcsolatban, akikről nem is gondoltuk volna, hogy bajosak lehetnek.

suits_s05e02_pic2

Harvey (Gabriel Macht) pszichológusával folyatott beszélgetése után megteszi az első lépést annak érdekében, hogy elfelejthesse Donnát: felvesz egy új titkárnőt, aki szöges ellentéte elődjének, ám jókora szakmai tapasztalattal rendelkezik, ami egyértelműen az ő oldalára billenti a mérleget. Harvey azonban teljesen még ezek után sem nyugodhat meg, hiszen a cég egyik új partnere, Jack Soloff (John Pyper-Ferguson) egy olyan pénzügyi javaslatot tervez benyújtani a következő gyűlésen, amitől Harvey igencsak hátrányos helyzetbe kerülne, ráadásul eme mutatványához pont Louis (Rick Hoffman) segítségét kéri. Eközben Mike (Patrick J. Adams) és Rachel (Meghan Markle) nemvárt házassági tanácsot kapnak a leendő apóstól, a nehéz természetű Robert Zane-től (Wendell Pierce)

suits_s05e02_pic3

Tovább bonyolódik tehát a Louis-Donna-Harvey kalamajka-háromszög, ami több ponton is már a békülés felé tartott, ám valami apróság eddig mégis mindig közbejött, ami újra felkavarta a port. Aaron Korsh és csapata tökéletesen beleszőtte az összes kis buktatót a sztoriba – mindegyik teljesen beleillik az adott helyzetbe, logikusak, és mennyiségileg is abszolút helyén vannak, vagyis az alkotók nem estek bele a „drámaiság fokozása érdekében dobjuk be a létező összes csavart”-hibába. Az új karakter, Jack Soloff egyelőre picit légből kapottnak tűnik, de ami a fő konfliktust illeti, abszolút passzol a képbe, és van egy olyan érzésem, hogy viszont fogjuk még látni őt.

suits_s05e02_pic4

Aztán ott van a másik, meglepően bajos egyedünk, – és most kapaszkodjatok meg – Mike Ross. A srácról tudjuk, hogy csaló, mert diploma nélkül dolgozik egy nem is akármilyen jogi vállalatnál, azonban ez senkit nem érdekel, mert ami a személyiségét illeti, Mike egy imádnivaló kis tündérbogyó, ja, és mellesleg egy marha nagy zseni is. A Compensationben azonban volt egy dialógusa leendő apósával, ami mindenképp fordulópontot jelent az ő sztorijában. Roberttel egy károsultakról szóló üggyel kapcsolatban arról beszélgettek, mit is jelent valójában „jó embernek” lenni, és Mr. Zane figyelmeztette a srácot, hogy ebben a melóban, amit ők űznek, bizony előfordulhat, hogy még egy „jó embernek” is át kell lépnie egy bizonyos határt – és lehet, hogy nem is kell olyan sokat várni arra, hogy Mike is elérkezzen arra a pontra.

suits_s05e02_pic5

Bizony, nem lesz könnyű menet ez az ötödik szezon, ha már az elején így pörögnek az események, de erre iratkoztunk fel. A zsepi és a plüssmaci mindenesetre kéznél lesz.

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.