Oldal kiválasztása

Mivel jövő héten már finálé, hőseink szép kis kelepcébe sétáltak, hogy aztán legyen honnan kimászni. Boszorkányok kontra Dreadful csapat, első felvonás!

penny 5

Vanessa megismétli Sir Malcolm baklövését, és egyedül támad neki Evelynnek és a lányainak, ami persze oda vezet, hogy az egész csapat utána ered. Az első nekifutás azonban nem túl sikeres, mind Vanessa, mind a többiek csapdába esnek.

Sir Malcolm az őrület szélén áll, ami teljesen érthető, tekintve, hogy a halott családtagok kísértik. Felmentő seregként Victor érkezik, aki azonban nem nagy segítség, mivel ugyanannak a bűvöletnek a hatása alatt a saját kis „családját” kezdi vizionálni. Így Lyle egyedül marad egy boszorkánnyal, és egy hüvelykujjnyi pisztollyal, miközben Ethant és Sembenét a telihold és két zárt ajtó szorítja sarokba. Mindenki szembesül legmélyebb félelmével, megesik ugyanis az előrevetített találkozás az igazi Vanessa és a baba képmás között. Vajon mi billenti át majd a mérleg nyelvét: a lerázhatatlan Rusk nyomozó, esetleg a lázadozó Hekaté? Lehet, hogy Ethan rendez le majd mindenkit, bár eddig úgy tűnik, a nyers erőnél több kell majd.

Timothy Dalton as Sir Malcolm in Penny Dreadful (season 2, episode 9). - Photo: Jonathan Hession/SHOWTIME - Photo ID: PennyDreadful_209_1805Mielőtt azonban felpörögtek az események, Vanessa és Ethan még gyorsan lezárták Mr. Roper történetét. Ahhoz képest, hogy milyen lassan épült fel ez a fenyegetés, elég gyorsan vége lett. Roper gyakorlatilag úgy került ki a sorozatból, hogy semmi fontosat nem csinált – Ethan szorongatására ott volt Rusk, akitől ráadásul új infókat is megtudhattunk, míg az amerikai fejvadász csak ködös fenyegetéseket ismételgetett. Vigaszul szolgáljon, hogy a búcsú ettől a teljesen felesleges karaktertől legalább menő volt: Vanessa és Ethan elég jó párost alkotnak, ha úgy hozza a helyzet.

Josh Hartnett as Ethan Chandler and Eva Green as Vanessa Ives in Penny Dreadful (season 2, episode 9). - Photo: Jonathan Hession/SHOWTIME - Photo ID: PennyDreadful_209_1904A boszorkányokhoz úgy szintén nem kötődött Frankenstein szörnyeinek a sorsa, bár a csapda motívum itt is megvolt. Johnt Putneyék verik át – kiderül, mivel szeretnék bővíteni a horror múzeumot, bár a reakcióra nem sok időt hagyott az epizód. John vajon kimenti magát a szorult helyzetből, vagy megvárja Lilyt, aki mindeközben Doriannel hetyeg. Megint csak hirtelen fordulat, hogy Dorian megölte Angelique-et, mert az felfedezte a festményt, Lilynek viszont megnyílik, bár tény, hogy az új, gonosz Lily elég meggyőző tud lenni. Rebesgetik, hogy talán ő lesz a következő évad főgonosza, és a karizmájával nincs is gond, de kár lenne elhanyagolni szegény Drakulát.

Rory Kinnear as The Creature in Penny Dreadful (season 2, episode 1). - Photo: Jonathan Hession/SHOWTIME - Photo ID: PennyDreadful_201_2736Mindent összevetve izgalmas felvezető részt kaptunk, aminek a végén gyakorlatilag minden szereplő bajban van, úgyhogy már csak azt kell kivárnunk, hogy hogyan keverednek ki belőle.

Szerző

PillerEmi
Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.