Oldal kiválasztása

Egy korábbi cikkben már tettem említést a Ha eljön Lámpás Jack névre hallgató filmről, ami egy 1995-ben született alkotáshoz képest is igencsak gyengén muzsikál minden téren, de mégis van benne valami, ami rávett, hogy nézzem meg újra, és újra, és újra…

Ha eljön Lámpás jack3

„Mr. Jack majd eljön érted, s nyakadon már nincs a fejed.”

Történetünk első pár percében szembesülünk is a film elkövetkező cselekménysorozatával: nyolcvanegy évvel ezelőtt egy nagyon gonosz embert a Kelly család fejének sikerült a törvény elé állítania, ám a férfi  – mielőtt meghalt volna – átkot mondott a városra, de főleg a Kelly családra, hogy Jack, a túlvilági lény majd eljön értük Halloweenkor, és mindenkivel végez. Az akkori családfő képes volt megállítani a lényt, de évekkel később, néhány ittas tini miatt Lámpás Jack visszatért, hogy befejezze küldetését.

Ha eljön Lámpás jack1

„De, mielőtt meghalnál, szemeddel is kibabrál.”

Ha eljön Lámpás jack5

Ugye, hogy kicsit sincs probléma az alapkoncepcióval. De, hogy ebből Steve Latshaw milyen unalmas filmet tudott kihozni – arra nincs megfelelő magyar szó. És ezt arra sem tudnám fogni, hogy az első filmje volt, mert ezelőtt már négy, viszonylag korrekt alkotással rendelkezett a kedves rendező. A szereplők egytől egyik teljes faarccal viszik végig a filmet, a dialógusok némelyike nem odaillő – külön ingerelőek a kis Sean Kelly-é (Ryan Latshaw) –, és akkor még a gyilkolási jelenetekről sem esett szó, amik egy 95-ös filmhez képest is nagyon gyérre sikeredtek.

Ha eljön Lámpás jack4

„Mr. Jack majd eljön érted, s nagy botjával kettévág.”

 

Hiába a jó történet és zene, ha mindezt aláássa a pocsék színészi teljesítmény és a kritikán aluli effektus áradat, és az olykor követhetetlen álomjelenetek – de, ami nálam az i-re a pontot feltette, az maga a címszereplő kinézete. Nemhogy megijedni nem tudtam tőle, még szabályosan röhögtem is rajta. Nem tudom ki volt a jelmeztervező, de remélem, hogy alaposan hátsón billentették a film után.

Ha eljön Lámpás jack2

Mindezen rossz tulajdonságait figyelembe véve is azt tudom mondani, hogy a Ha eljön Lámpás Jack egy nézést megér – hiszen azért még klasszisokkal jobb, mint például a Zombi Hódok. És, még ha nincs is kedve nézni az embernek, a videót magát érdemes beindítani, mert a film remek alapzajt tud nyújtani gamelés közben.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.