Oldal kiválasztása

Sorozatos körökben mind megsirattuk a Jóbarátok végét, ám aprócska reménysugárnak tűnt a Joey, ami spin-offként vitte volna tovább a szeretett show butuska szépfiújának történetét, ám sajnos a Joey néhány nosztalgikus momentumot kivéve nem tudott felérni elődje szintjére, és ez magyarázza is gyors bukását.

joey.s01-02.3

Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) New Yorkból Los Angelesbe költözik, hogy színészi karrierjét minél inkább beindítsa, szerencsére a városban lakik sok testvére közül az egyik, méghozzá a temperamentumos és nagyszájú Gina (Drea de Matteo), és fia, Michael (Paulo Costanzo). Joey még mindig igazi nőcsábász, ugyanakkor nővére fia egy visszahúzódó srác, aki próbál Joey ismertségén és tanácsain keresztül becsajozni, persze nem mindig siker az eredmény.

Joey karrierje a kezdeti bukkanókat kivéve egész jól alakul, ám magánélete megváltozni látszik, mikor levedli macsó stílusát, és kezd megkomolyodni, ennek megfelelően egy nő mellett kitartani, ám az élet úgy hozza, hogy más hozza meg a döntéseket Joey feje felett, így a férfinak nemcsak a szerelmet, hanem a fájó búcsúzást is meg kell tanulnia.

joey.s01-02.4

A sorozat első és legnagyobb (egyúttal pedig megbocsáthatatlan bűne), hogy a már korábban szeretett karaktert egy az egyben megfosztották minden egyediségétől, és kizárólag a már korábban, a Jóbarátokban látott dolgokat utánozta le, azt is laposan és érzelemmentesen. A címszereplő a korábbi show-ban tökélyre vitte a butuska, ám igen sármos szépfiú stílusát, viszont a spin-offban az egész átment dögunalomba, és nemhogy komplexebbé tették a karaktert a több játékidővel, hanem pont ellenkezőleg, elvették minden egyediségét és egy lapos klisé halommá formálták át az alkotók.

A korábban oly elmés poénok, amik a Jóbarátok védjegyévé váltak ezúttal szurkálódó, és unalmas frázisokká degradálódtak, amiken a néző inkább kínjában nevetett már fel, nem pedig azért, mert az adott szituáció vicces lett volna. A szituációk, amikre a Joey épült önmagukban még viccesek lehettek volna, ám annyi rosszul megírt poén, és hibásan eljátszott frázis került elő, hogy az már kínos.

joey.s01-02.1

A sorozat alkotói egy dolgot találtak el jól, méghozzá Joey testvérének, Ginának a karakterét, aki a második évadban már egyedül hátára kaphatta volna az egész sorozatot, és ezzel talán meg is menthette volna az egészet. Drea de Matteo remekül alakította a fiatalon anyává vált nőt, aki egyszerre felelőtlen és szerető anya, ugyanakkor pimasz és gondoskodó testvér is. Ez a kettőség adott a karakternek egy igazán mély többletet, amit viszont nem aknáztak ki az alkotók.

joey.s01-02.2

A Joey lehetett volna egy igazán jó sorozat is, egy méltó utód, ami legalább annyi ideig lehetett volna a képernyőkön és költözhetett volna be mindenki nappalijába, ám ehelyett csak meglovagolta az eredeti sorozat keltette hullámokat, hogy negyvenhat epizódnyi túlhúzás és ötlettelenség után elkaszálja az otthont adó NBC. És igen, ebben a legszomorúbb a kihagyott lehetőség!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.