Oldal kiválasztása

A nagysikerű, és már-már kultuszfilmé növő Másnaposok sem kerülhette el sorsát, és folytatást kapott. A recept ugyanaz: esküvő, buli, emlékek hiánya – de vajon tényleg semmi sem változott?

masnaposok.2.2

Két év telt el az ominózus legénybúcsú óta, ahol a Farkasfalka Las Vegasban bulizott egy akkorát, hogy elvesztették emlékeiket, no meg barátjukat. Ezúttal azonban Stu Price (Ed Helms) tervezi esküvőjét, ám nem az államokban, hanem szépséges menyasszonya, Lauren (Jamie Chung) otthonában, Thaiföldön. Stunak nincs könnyű helyzete, mivel apósa, Fong (Nirut Sirijanya) ki nem állhatja őt, ezért a férfi szinte mindent megtesz, hogy a kegyeiben járjon, ám rendre elbukik. Phil (Bradley Cooper) azonban egy igazán felejthetetlen bulit szervezne a srácoknak, ám Stu, tanulván a korábbi incidensből, inkább egy kedélyes sütögetésre invitálja barátait, és leendő felesége testvérét, Teddy (Mason Lee), aki csupán tizenhat éves, ám igazi zenei virtuóz.

masnaposok.2

Az este valamiért mégsem úgy alakul, ahogy a srácok eltervezték, így Stu, Phil, és Alan (Zach Galifianakis) egy szörnyen lüktető fejfájással, és némi hiányérzettel ébrednek reggel, ezúttal is két dolog tűnt el: Teddy, illetve a srácok minden emléke az éjszakáról. Hármuknak versenyt kell futniuk az idővel, hogy megtalálják a srácot, mielőtt az apósa előtt kiderül, hogy Stu nem tudott rá vigyázni, de ehhez azonban meg kell oldaniuk Stu arctetoválásának rejtélyét, meg kell találniuk egy majom gazdáját, ismét fel kell vennie a kapcsolatot alvilági barátaikkal, amibe ezúttal még a szövetségiek is bezavarnak. Nemcsak Las Vegasnak városának van meg a maga szabálya, hanem Bangkoknak is: ahol szó szerint elnyelhet a város.

A Másnaposok 2 valójában koppintása az első filmnek: minden korábban látott jelenetet más szemszögből és másfajta szereplőkkel mesélnek el az alkotók, de ha kellően lecsupaszítjuk, rájövünk, hogy bizony önmagukat másolták – méghozzá nem is kicsit. Félreértés ne essék, a film ügyes, tempós, jól operál a számára elérhető eszközökkel, csak végig az volt az érzésem, hogy már láttam ezt valahol, és utána rájöttem, hogy igen, az első filmben.

masnaposok.2.3

Karakterfejlődésről ezúttal is csak Stunál beszélhetünk – bár ez inkább hintázás, mert lépet egyet előre, majd kettő hátra a szememben –, aki a történet elején még megszeppenve retteg apósától, ám mégis helytáll, hiszen valóban szereti szíve választottját, és csak a bangkoki éjszaka sarkallja őt arra, hogy kiálljon végre önmagáért és szerelmükért. Sajnos Alannél már nem történtek ekkora változások, sőt, igazából semmilyen sem, hiszen a karakter megrekedt az első filmben látott szinten, és hiába élt át annyi mindent társaival, mégsem hatott rá a körülötte lévő világ egy fikarcnyit sem – ez pedig hiteltelenné és lapossá tette a karaktert.

A Másnaposok 2 nem egy rossz film, de látszik benne az ötlettelenség, a pénz utáni vágy, és az, hogy ennek érdekében mindent alárendeltek, ezáltal meghazudtolva az első mozit, ami pont egyedi stílusával és meghökkentő frissességével vívta ki mindenki tiszteletét és szeretetét. A Másnaposok 3, pedig igazán feltette az i-re a pontot, csak kicsit máshogy, mint azt a készítők akarták.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.