Oldal kiválasztása

Emlékeztek még Bundyék butácska Kellyjére? Nos, az őt alakító színésznő, Christina Applegate nem is lehetne nagyobb ellentétje korábban megformált szerepének, és ugyanez elmondható a Nem ér a nevem Samanthájára – avagy lehet butuska okosan, és kedveskedő, gonoszan.

nemeranevem.s01.1

Samantha (Christina Applegate) egy autóbaleset során elvesztette emlékeit, és most, hogy fizikai sérülései begyógyultak, ideje visszaszereznie korábbi életét, ám ez közel sem olyan egyszerű feladat. Samantha ugyanis egy szemét dög volt korábban, aki minden pasi szívét összetörte, undok volt kollégáival – kivéve legjobb barátnőjével, Andreável (Jennifer Esposito) –, kiállhatatlan a barátaival, és bármerre járt csak könnyeket hagyott maga után. Ám az új Samantha korántsem ilyen, és minél inkább megismeri előző énjét, annál inkább ráeszmél, hogy nem akarja visszaszerezni, ám múltja nem hagyja nyugodni.

Sokan nem hiszik el neki a változást, ahogyan a balesetet sem, és igen, először még a szülei is kétkedve fogadják az új Samanthát. Így Samantha eldönti, hogy jóváteszi korábbi bűneit megváltoztatja a világot, és úgy alapjáraton is jobb emberré válik – már csak az a kérdés, hogy sikerül-e neki mindez?

nemeranevem.s01.4

A Nem ér a nevem egy üdítően bájos és csajos sorozat, ami ötvözi a sitcomok szokásos kliséit karakterdrámával, tanulságokkal, és egy csipetnyi őrültséggel. A sorozat tipikusan azok táborát erősíti, amik ugyan nem váltják meg a világot ám humorával mégis egy kis pluszt csempésznek a hétköznapokba.

A show legnagyobb sztárja egyértelműen Christina Applegate, akinek karakterére épül minden, ám a többi szereplő legalább ugyanannyit tesz hozzá a sorozathoz, és Samantha jellemfejlődéséhez, mint ő maga. Christina Applegate fantasztikus humorát és komikai vénáját már évtizedek óta tudjuk, viszont a mogorva Samantha képében egy egészen új oldaláról mutatkozott be a színésznő, megmutatva, hogy neki bizony helye van ezen a pályán.

nemeranevem.s01.2

A sorozat mellékszereplői pedig igazán ismert nevek, és egyúttal nagy nevettetők: Denát, Melissa McCarthyt senkinek sem kell manapság bemutatnom, de mikor futott még a Nem ér a nevem, akkor még épphogy bontogatta szárnyait. Samantha anyját, Reginát alakító Jean Smart is sokaknak ismerős lehet, ráadásul a hölgy mesterien ötvözte karakterében az aggódó anyát a morcos anyával, ezáltal még egy kis pluszt belevéve Samantha és Regina alapból sem felhőtlen kapcsolatába. És ég a sci-fiseknek is akad meglepetés, mivel a bölcs, és mindentudó portást, Franket az a Tim Russ játssza, aki vulkániként több tízezer évnyi fényév távolságra került otthonától a Voyager csillaghajó fedélzetén.

Sajnos azonban csak két évadot, összesen harmincöt epizód készült el ebből az üdítően bájos és humoros sorozat, ahol mindenki remekelt, a szereplők érdekesek és komplexek voltak, és a főszereplő igen komoly változásokon ment keresztül – ez ám a drámai ív!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.