Oldal kiválasztása

fairy-tail-natsu-grey-etc

„Fiore királyság. Az ország, ahol 17 millióan laknak. Ez a mágia világa. Mágiát vásárolnak és adnak el minden nap. Ez szerves része lett az emberek életének. És vannak olyanok, akiknek a mágia a foglalkozásuk. Őket nevezik varázslóknak. A varázslók különböző céhekbe tartoznak, és felkérésre munkákat vállalnak el. Számos céh létezik az országon belül. Egy bizonyos városban pedig ott rejlik egy bizonyos céh. A céh, ahol már számos legenda született, vagy születni fog a jövőben. A neve pedig: Fairy Tail.„

snap-2009-10-20-16h32m53s251

Történetünk főhőse Natsu Dragneel és kísérője Happy – a kék macska- épp Hargeon városába érkeznek, hogy megtalálják a híres varázslót, Szalamandrát, akiről az a hír járja, hogy szintén ebben a városban tartózkodik. Ám amikor megpillantják az emlegetett személyt, rá kel jönniük, hogy egyáltalán nem az, akit keresnek. Ennek a találkozónak köszönhetően ismerkednek meg a bájos Lucyval, akit a hamis szalamandra szerelem varázslata majdnem a hatalmába kerített, ám Natsu megakadályozta mindezt. Lucy minden vágya, hogy a Fairy tail varázsló céhbe tartozzon, és a hamis szalamandra ezt kihasználva a céh varázslójának adja ki magát, hogy elcsábítsa a lányt, azonban az igazi Szalamandra nem más, mint Natsu, a Fairy Tail tűz sárkányölője, aki elintézi a szélhámos varázslót, amiért felhasználta a céhe jó hírét, hogy másokat bántson.

A Fairy Tail Shojuo manga , ami 2006-ban indul, és máig jönnek ki a hetente az új fejezetek, Hiro Masima tollából. Az anime 2009-ben indult el, és kis lemaradással hűen követi a történetet.

Let's_Join_Hands

A Fairy Tail szereplőgárdája talán az animék történetében az első olyan csapat, ahol egyszerűen nem lehet megnevezni egyetlen szereplőt kedvencnek. Teli van jobbnál jobb, színes, érdekes, érzelmes karakterekkel, akik amellett, hogy nagyon viccesek, érzelmi vonalon is nagyon erősek, sok mondanivalóval rendelkeznek. Ebben az animében mindenki tud magának találni minimum öt karaktert, akikért hétről hétre tud izgulni, valamint a mellékszereplők, és a csak néha felbukkanó emberek is maradandóak, még ha tényleg csak nagyon keveset szerepelnek is. Jellemükben nem túl összetettek, inkább cselekedeteik beszélnek helyettük, persze jó néhány mondat hangzik el, mely örök érvényű igazságokat, és bölcsességeket hordoznak magukban. A negatív karakterek sokszor nem mindig tudnak hangsúlyosak lenni, de akad jó pár fő gonosz, aki alaposan megizzasztja hőseinket, de végül mindig felmossák a szerencsétlenjével a padlót, legyen az bárki. És itt mutatkozik meg a Fairy Tail egyetlen hibája, mely által kissé súlytalan lesz, ugyanis bármilyen történetszálba is kezd bele az alkotó, biztosak lehetünk abban, hogy a Fairy Tail nyer, a gonoszt legyőzik, mindenki megmenekül, és végül nincsenek veszteségeink. Többször is eljátszotta ezt Hiro, hogy úgy tűnt valaki meghal, és a halála szép, és nemes ügyért lett volna… aztán persze visszahozta. Szerintem az animék többségével ez a gond, hogy nem mernek kockázatot vállalni szereplők halálával, nehogy nézőket veszítsenek el. A legszörnyűbb az, hogy a rossz fiúk sem halnak meg, csak összekoszolva kiterülnek a földön és kész, le lettek győzve. Azt hiszem, ha az alkotó több rizikót vállalna be, akkor még magasabbra repíthetné a művét. Ettől eltekintve, a történet fordulatos, nem mondom, hogy hétről hétre meglep, de jó pár alkalommal a földön kerestem az államat olyan csavart dobott be, és ilyenkor azon gondolkozik az ember, hogy ezt már 2006-ban is tudta?

Natsu_vs._Erza

A Fairy Tail történetét erős vonallal el lehet osztani különböző arcokra. ( Olyan körülbelül 15-20 részből álló részcsoport, mely egy adott történetszálat ölel fel.) Ezek mellet mégis összefüggnek ezek a történetsíkok, nem tördelik fel nagyon a történetet, összességében próbál egy nagy egészet alkotni. Pár arc például egy- egy szereplő múltjából fakad, majd jelenbéli problémaként tér vissza, emlékezzünk csak Erza, vagy Gray múltjára. A történet előrehaladtával új szereplők lépnek be a képbe, akik kitágítják a világról ismert képünket, valamint, hozzátolják a saját mágiájukat, mellyel addig még nem találkoztunk, így mondhatni minden új szereplővel, új mágia ág is társul, mely tovább színezi Fiore világát.

Fairy-Tail-Episode-193-english-dubbed-online-streaming

A rajzolás a kezdő időszakban is szép, bár van egy két eleme, ami hagy némi kivetnivalót, mint például a tűz meganimálása, illetve a különböző mágiák kivitelezése, de évről évre fokozatosan javuló tendenciát mutat. Főleg a múltkori stúdióváltáskor éltünk meg nagy változásokat, mikor az anime másik stúdió rajzolóihoz került, és a grafika ugrás szerűen javult. A vonalak, és színek lágyultak, és a mozgás is sokkal szebb lett.

A zene már – már ikonikus. Takanasi Jasuharu az ír zeneelemeket felhasználva olyan fülbemászó epicus, vagy épp szívet szaggató melódiát alkotott, mely megunhatatlan, és örökre összeforrt az anime nevével.

hqdefaultHogy őszinte legyek nekem ez az anime egyet jelent a családdal. Masszívan, és sokszor emlékeztet bennünket a barátság a bajtársiasság, és az emberek közti kapocs, a szeretet erejére, melynek erejével felruházva legyőzik a sötétséget, és az azt követő embereket. Kissé nyálasan hangozhat, de a Fairy Tailnek pontosan ez a lényege. Ismeretlen embereket kovácsol egyé, akik közt semmi rokoni kapcsolat nincs, mégis jobban működnek együtt, mint némely vér szerinti család. Bármilyen áron képesek megvédeni a céhük jó hírét, a büszkeségüket, és nem utolsó sorban mindent félredobva állnak tagjaik védelmébe. Külön külön is hihetetlenül erősek, ám a valódi erejük együtt, összefogva mutatkozik meg igazán. A komoly üzenet mellé azonban jó adagnyi nevetés és poénok sora tartozik, hiszen az anime nem felejt el nevettetni sem. A humor forrása általában a helyzetkomikumok, vagy a szereplők jelleméből fakadó viselkedés.
gray_fullbuster___crying_by_mey_chian-d316aa8

Azért került ez az anime a kezdő kategóriába, mert szerintem, aki el akar kezdeni animéket nézni, akkor ennél jobb kezdő művet nem igen találhat. Könnyen megérthető, szerethető karakterek, csavaros, izgalmas történet egy mágiával, csodával, szeretettel és bajtársiassággal töltött varázsvilágban. Ez a Fairy Tail.

1216646-800px_fairytailattack