Oldal kiválasztása

A történet ismét szusszanásnyi szünetet tart – a Little Scorpion alapvetően békés résznek mondható, de azért a végére bekeményít.

penny 5

A bál után Vanessa úgy dönt, szüksége van egy kis távolságra, és esetleg valami hatékony fegyverre az őt érő támadások kivédésére, ezért úgy dönt, meglátogatja Joan házát, amelynek most ő a tulajdonosa. A csapatból egyedül Ethan tart vele, és csak Victor tudja, hová mennek – az eddig összetartó társaságban felüti a fejét a bizalmatlanság. Ez annyiban jogos, hogy valóban van köztük tégla, ám azt még mindig senki sem sejti, hogy Sir Malcolm személyiségének szemmel látható torzulása mögött boszorkányság áll.

penny 1Ethan és Vanessa kellemes napokat töltenek a kunyhóban – gyerekkori történeteket mesélnek, táncolnak, gyógynövényeket szednek, mint valami öreg házaspár. A kapcsolat sokkal jobban működne, ha „csak” erős barátságról lenne szó, ám a fiatalok újra és újra megpróbálnak a következő szintre lépni, ezt viszont Vanessa démona megakadályozza. Furcsa, hogy a nagy összemelegedés közepette Ethan nem avatja be Vanessát a titkába, holott tulajdonképpen nem rosszabb „áldás”, mint az Ördög menyasszonyának lenni. Mindenesetre érdekes szerelmi háromszög van alakulóban, az biztos (hiszen az egyik tagja maga a Sátán), főleg, hogy Ethan még mindig nem tud Lilyről, pedig saját bevallása szerint vele volt a legboldogabb.

Eva Green as Vanessa Ives and Josh Hartnett as Ethan Chandler in Penny Dreadful (season 2, episode 7). - Photo: Jonathan Hession/SHOWTIME - Photo ID: PennyDreadful_207_0334A kiruccanás sötétebb fordulatot vesz, amikor Vanessa összefut az emberrel, aki Joan haláláért felelős, és elhatározza, hogy beteljesíti bosszúját. Ethan próbálja meggyőzni őt, hogy az emberölésből nincs visszaút, sőt, még el is végezné helyette a piszkos munkát, ám elkésik. Vanessa olyan mágiát használ, amelyet Joan csak végszükség esetére javasolt, mivel a gonosz praktikák átkot szórnak a lélekre. Kérdés, hogy Vanessa hogyan lehetne még ennél is átkozottabb, és, hogy a könyv használatának lesz-e bármilyen kézzel fogható következménye.

Josh Hartnett as Ethan Chandler and Eva Green as Vanessa Ives in Penny Dreadful (season 2, episode 7). - Photo: Jonathan Hession/SHOWTIME - Photo ID: PennyDreadful_207_2796Mindeközben otthon, Londonban is békésen indulnak a dolgok. Victor és Mr. Lyle a Verbis Diablot fejtegetik, Lily pedig randevúra megy Doriannel. Utóbbiban csupán annyi a komplikáció, hogy pont abba a viaszmúzeumba mennek, amelyben John dolgozik, és a szörny meg is látja őket – egyelőre nem tört rá a dühroham, de lehet, hogy ez csak idő kérdése. Meglehet azonban, hogy az erőszakosság az élőhalottak sajátja, a tündéri Lily ugyanis új, kevésbé megnyerő arcát mutatja meg a rész végén.

penny 4Lassan mindenki felénk fordítja „igazi arcát” a szereplők közül, és elkezdhetünk azon izgulni, hogy mi lesz, amikor meglátják egymást. A boszorkányok ezen a héten háttérbe szorultak, viszont Vanessa bevallotta, hogy mindig is félt a babáktól – borzongatós előrevetítés.

Szerző

PillerEmi
Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.