Oldal kiválasztása

Sosem voltam oda Pamela Andersonért, sosem tartottam jó színésznőnek – vagyis már színésznőnek sem, nemhogy jónak –, ám tiszteltem, mint állatvédőt és aktivistát, aztán egy hétvégén belekukkantottam vígjátéksorozatába, a Felpolcolvába, ami egy bájos kis szösszenet, kedves karakterekkel, és érdekes poénokkal – nem is értem miért él vetkőzésből egy olyan nő, akinek ilyen jó humora van.

felpolcolva.s01.3

Skylar Dayton (Pamela Anderson) egy csupa szív, ám igen naiv nő, aki mindig rossz férfi oldalán keresi a boldogságot, azonban a sokadik ilyen után megelégeli a dolgot, és saját lábára áll. Így elvállal egy munkát a könyvesboltban, ám a könyvekhez nem ért, és valójában a külseje alapján kapta meg a munkát. Főnökei, Gavin (Elon Gold), és Stuart (Brian Scolaro) is azt látták benne, amit mindenki más, egy helyes pofit, egy csinos alkatot, ám Skylar ezúttal nem hagyja magát, hajlandó változtatni az életén, és összeszedni magát. Ahogy Skylar egyre magabiztosabb lesz munkájában, úgy fedezi fel mindenki a benne rejlő értékeket, a jó és kedves a lelket, a szunnyadni nem akaró szeretetet és az elfogadást bárki és bármi iránt.

Igen, a Felpolcolvát nem lehet egy lapon említeni olyan sorozatokkal, mint A dadus vagy a Brooklyn 99, ám nem szabad lebecsülni önnön értékét. Kellemesen szórakoztató humorral átszőtt vígjátéksorozat ez, ahol gyönyörű karakter ívek kerülnek kibontakozásra. Plusz minden könyvmoly nevében állíthatom, hogy nekünk bármit el lehet adni, ami egy könyvesboltban, vagy könyvtárban játszódik!

felpolcolva.s01.4

A sorozat központi figurája Skylar, ehhez nem fér kétség, ám az első epizódban megismert butuska lányból igazi jellem válik már az első évad végére. Epizódról-epizódra végig lehet követni a szereplő jellembeli fejlődését, azt, hogy miképpen hat rá a körülötte lévő tudás, az emberek egyre magasabb elvárásai vele szemben, és így önmaga is felismeri, hogy nincs szüksége másvalakire, hogy definiálja önmagát. Félreértés ne essék, Skylar sosem lehetne mensa tag, ám az, ahogy rádöbben önnön valójára, értékére, és arra, hogy igenis minden nap lehet jobb az ember, az egy fantasztikus folyamat, és állítom, hogy sok népszerű sorozat tanulhatna a Felpolcolva alkotói gárdájától karakter felépítés terén.

A testvérpár, Gavin és Stuart is hasonló utat járnak be: ők is kizárólag Skylar külsejével foglalatoskodnak és pénzügyi lehetőséget látnak abban, hogy egy dögös nő dolgozik boltjukban, ám hamar ráébrednek, hogy Skylar nem a legokosabb közülük, de érzelmi intelligenciája és jókedélye szinte már ragadós.

felpolcolva.s01.2

A sorozat állandó szereplője a kissé mogorva Harold March (Christopher Lloyd  – igen, jól olvasta mindenki, az a Christopher Lloyd!), állandó vendég, aki évtized óta jár a boltba, issza ugyanazt a kávét és ül ugyanannál az asztalnál. Harold szintén olyan, akit mindenki a külseje alapján ítél meg, és egy morcos vén bolondnak tart, ám amint veszi valaki a fáradtságot, és megkapargatja a felszínt egy igen érdekes és színes egyéniség bukkan fel alóla, akinek kissé fekete humora üdítő, szokatlan, ám kellően egyedi ahhoz, hogy mindenki megszeresse.

felpolcolva.s01.1

A Felpolcolva sosem lesz népszeré, vagy váltja meg a világot, ám arra megtanít minket, hogy ne a külső alapján ítéljünk – ezt a leckét pedig nem lehet elégszer hangoztatni!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.