Oldal kiválasztása

Kicsit sem akarjam, hogy eljöjjön ez a nap, mikor szögre akaszthatok egy újabb szériát. Bizony, eljött az IZombie első évadának záró része, ami a Blaine’s World címmel rendelkezik. Ebből a címből persze mindenki azt gondolná, hogy kedvenc antagonistánk győzött, a világ romokban, hőseink meg lubickolhatnak a túlvilági rózsaszín felhőkön. Hát totál nem!

IZombies01E131

Liv és Clive folytatja a nyomozást a Max Rager ügyben, ami egyre és egyre durvább hangvételt vesz, közben Major többszörösen is ellentmond Blaine-nek, aki ezt annyira nem kultiválja. Közben gonoszunk, hogy legyen jobb dolga is, mint a húsvéti sonka kínzása, felhívja Liv-et és ajánlatot tesz neki: egy különleges agy, cserébe Majorért. Liv el is megy a találkozóra, holott tudja, hogy ez csapda, ám ekkor egy olyan csavar történik, amitől leestem az ágyról!

IZombies01E134

Sosem bánom meg, hogy belekezdtem ebbe a sorozatba, hiszen minden van benne, amit csak egy horrorfan szerethet: zombik, nyomozás, harc, némi romantika és persze a menő rosszarcú. A szereplők is mind kiválóak – igen, itt az utolsó részben hajlok arra, hogy Majort is egy szerethető arcnak titulálom –, igaz nem keveset vesztettünk el belőlük tizenhárom rész alatt, de ha ki kell radírozni, akkor ki kell radírozni. De nemcsak a karakterek remekek, hanem maga történet is: kellően ötvözi a nyomozós sorozatok sablonos dolgait a fekete humor odaillő kellékeivel, amik néhol kissé már pofátlanul nyilvánvalók voltak, másutt meg úgy rejtették el őket, hogy csak mikroszkóppal lehetett őket megtalálni.

IZombies01E135

De pont ezért lehetni ezt a sorozatot: mert kissé hazug. Mindenki tudja, hogy ez egy paródia, mégis néha minden előzetes ok nélkül megkomolyodik, de csak azért, hogy utána egy jót kacagjon a nézőn, amiért az bedőlt neki. Ilyen egy igazi parodisztikus sorozat!

IZombies01E136

És sajnos, ezzel véget is ért az Izombie első évada. Egy remek lezáró epizódot kaptunk, ami miatt részben rongyosra sírhajuk a párnánkat, de közben örülhetünk is, mert tudhatjuk a lezárásból, hogy garantáltam lesz második évad. És ez nem csak egy pletyka, hanem 2016-ban jön is a második évad!

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.