Oldal kiválasztása

A Brooklyn 99 végre egy olyan sitcom, ami színt és életet vitt ebbe az unalomig zsúfolt műfajba, miközben megtartotta annak jellegzetességeit, ügyelt a nemek arányára, kitért az epizódikus történetre és főszállal is rendelkezett. Az első évad már önmagában zseniális volt, ám az i-re a pontot a második tette fel – és a show még csak most kezd igazán beindulni!

brooklyn99.s02.3

Jake Peralta nyomozó (Andy Samberg) távozott a 99-esektől, ám ennek okát kizárólag a kapitánya, Holt (Andre Braugher) tudta: Jake fedett akcióban beépül a helyi maffiaszervezetbe, és hónapokig tartó munka során sikerült neki, és az FBI-nak lekapcsolnia minden bűnözőt. Vagyis csak majdnem mindet, mert egyikük megszökött, ezért Jake ismét álcája mögé bújva, ám ezúttal legjobb barátja, Boyle (Joe Le Truglio) segítségével dolgozik a meglépett bűnöző kézre kerítésén – de tudjuk jól, ha Jake valamit a fejébe vesz, azt nem ereszti.

Mialatt Jake távol volt, történtek érdekességek az őrsön, Boyle és Gina (Chelsea Peretti) közös titkot őriznek, amit Jake visszatérése csak tovább nehezít. Amy (Melissa Fumero) és barátja kapcsolata kezd szokatlanná válni, míg Terry (Terry Crews) is szokatlan viselkedésjegyeket vett fel. Jake visszatérte felbolygatja a 99-eseket, a csapat immáron ismét teljes, és újult erővel foghatnak bele a szokásos évi lőgyakorlatba – amit a szövetségiek szerveznek, és először kap meghívást rendőrőrs –, ismét közeledik a halloween és a fogadások ideje, Holt kedvenc pulyka napja, Rosa (Stephanie Beatriz) szerelmes lesz, és Holt kapitány nemezise kezd gyűrűzni az őrs feje felett.

brooklyn99.s02.2

Már az első évadról ódákat zengtem korábban frissessége és színes és intelligens poénjai miatt, ezeket pedig a második évadban sikerült tovább fokozni. A sorozat sztárja egyértelműen Jake, vagyis Andy Samberg, ám ez nem jelenti azt, hogy körülötte forogna a világ – sőt, adódik olyan alkalom, mikor Jake-et a mellékszereplő Scully (Joel McKinnon Miller) és Hitchcock (Dirk Blocker) nyomja le. Jake és Amy közti szerelmi szál, vagyis inkább adok-kapok pedig kellően átgondolt, és egyáltalán nem zavaró tényező a show-ban, sőt, mivel csak ritkán kerül elő, ám igen fajsúlyos pontokon, ez arra ad alkalmat, hogy kicsit mélyebben belelássunk a szereplők lelkivilágába – pont, ahogy annak lennie kell.

Gine és Boyle, mellettük nem lehet elmenni, a két karakter annyira ellentétes, hogy az már fájdalmas, mégis, ha lecsupaszítjuk jellemüket rengeteg olyan vonás lakozik bennük, ami működővé tehette légyottjaikat – hát még a családi összefonódást. Rosa pedig akkor is félelmetes és kemény, mikor szerelmes, pláne akkor vált igazán szokatlanná a szituáció, mikor Holt kapitány unokaöccsével került viszonyba, és emiatt a magánéletben is közös ügyük akadt a kapitánnyal – a papírzacskós jelent külön díjat érdemelne. Rosát alakító Stephanie Beatriz ezúttal mosolyra is húzta a száját – nem is egyszer! –, ám egy pillanat alatt visszaváltozott a már jól megszokott kemény csajjá – micsoda remek színészi teljesítmény, bravó, bravó!

A sorozat szerethető, intelligens, vicces, ötletes és stílusos, a karakterek igazi jellemek, komplexek, és hatnak egymásra – Terry és Jake kapcsolata egy nagyon szép dramaturgiai ívvel rendelkezik. A széria önmagában egy mindent elfogadó és mindenkit élvonalba állító sorozat, amit mindenkinek látnia és élveznie kell – mert ilyen, mikor nem számít a genetika, a nemi hovatartozás, csak az, hogy ki vagy te, és mit tettél le az asztalra. Brooklyn 99-t mindenkinek!

brooklyn99.s02.4

Az igazán jó hírt – szokásomhoz híven – a végére hagytam, ugyanis a Fox csatorna berendelte a sorozat harmadik évadát!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.