Oldal kiválasztása

Amíg anno a The Strain-nél valósággal imára csaptam a kezeimet, hogy legyen már vége ennek a jól indult, de nagyon elcseszett lezárással végződő sorozatnak, addig itt valósággal a kezeimet töröm azért, hogy nem legyen vége az IZombienak. Pedig sajnos, már csak egy rész választ el a lezárástól – és éppen ez is van a mai tálcán, a Dead Rat, Live Rat, Brown Rat, White Rat avagy ennél patkányosabb nevet keresve sem találhattak volna ki neki.

IZombie S01E122

Mai agymeresztően érdekes részünkben egy cheerleader lányt, Kimbert (Stephanie Bennett) megeszi egy kiéhezett dalia, név szerint Sebastian (Matthew MacCaull), aki miatt Liv kénytelen valamivel arrébb tenni naptárában azt az eseményt, hogy Blaine hátát cirógassa egy jó nagy baltával, de kedvenc kórságterjesztőnk is egy olyan dolog birtokába jutott (Major), aki miatt garantált lesz a Fatalityvel végződő leszámolás.

IZombie S01E124

A patkányos címmel ellentétben ezt a dicsőséges jelzőt csak két tagra tudnám itt most mondani: egyrészt Blaine-re – ezt persze mindenki, aki eddig látta a sorozatot, az tudja miért –, második jelöltem meg Major, de nem azért mert nem bírom, hanem mert most az epizódban tényleg úgy viselkedett, mint valami kísérleti patkány. És ez tetszett. Második érdekes, vagy sokkal inkább parodisztikus dolog az maga ez a pom-pom lányos dolog. Egyszerre fogtam a fejem és a hasam – mert ezt az alapklisének beillő fogást minden Zs-kategóriás filmben/sorozatba elsütik, de olykor lehet nagyon badass is (lásd. Lollipop Chainsaw), ez itt most valahogy a kettő között ingázott.

IZombie S01E123

Blaine is lavíroz, érzi, hogy nem minden kóser, sőt, talán még azt is megmerném kockáztatni, hogy veszélyességi potenciált lát Liv-ben, de ahhoz képest Majorral vígan elcseveg a zombis dolgokról – akár akarja a srác, akár nem. Igen, ez a tag (Major) megtette nálam azt, hogy végig semmit nem nőtt a szememben, aztán egy picit igen, végül pedig teljesen kiakasztott. Lehet, hogy direkt csinálták ilyenre, és akkor ez egy pozitív irányú gyűlöletem vele szemben, vagy csak szimplán azért tették bele, hogy lássunk valakit félmeztelenül.

IZombie S01E121

Egyszerűen nem akarom, hogy vége legyen ennek a szériának. Bár rebesgetik a második évad lehetőségét, én azért sokszor félek – vagy a kijelentés igazságtartamától, vagy attól, hogy akkor esetleg mi várna rám az új évadban. De mindezen kételyeimet átteszem a következő, egyben záró részre kivesézni. Addig is, szurkolásra fel!

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.