Oldal kiválasztása

Csavar csavar hátán. Ennyit tudok csak mondani az eheti IZombie epizódban történtekről, mert így, mindössze két részre a végtől kezdem azt érezni, hogy nagyon is hiányozni fog ez a sorozat addig, amíg ne lesz belőle egy esetleges második évad. Hölgyeim és Gyuláim, következzék az Astroburger.

IZombieS01E111

Ez a rész több szempontból is feladta nekem a leckét: egyrészt ott volt Liv, aki egy eléggé illuminált állapotban elhalálozott tag agyát eszi meg, ezáltal a képzelgéseit is valósnak érezzük. És egy ilyen állapotában elmondja Majornak az igazat arról, hogy ő zombi. Itt azonban beüt a baj, mert mint kiderül ezt nem jókor tette, és rezidens szépfiúnk egy nagyon csúnya tettre szánja el magát – aminek talán egykori kedvese is elszenvedője is lesz. Közben Dr. Ravi – mert már régen esett róla szó – hihetetlen felfedezést tesz, ami mindent megváltoztathat.

IZombieS01E113

Ez a rész valósággal elkényeztetett a fordulatokkal. Nem győztem kapkodni a fejem az események láncolatában, és – őszintén megvallva – el is vesztettem itt-ott a fonalat, hogy most mégis mi a madárcsicsergős búbánat zajlik a képernyőn. Egyrészről ott volt Liv, és az ő képzelgései, amikről eleinte nem tudjuk, hogy tényleg azok, hanem valósnak tudjuk be – utána meg jön a pofára esés.  Aztán ott van Major, akit eddig is rühelltem, most meg aztán végképp elment az életkedvem is tőle – de cserébe Ravi hozott némi hangot az éterbe, és így megmenekült a szürkeállományom.

IZombieS01E114

Viszont az abszolút dolog, és ehhez már rég volt szerencsénk, hogy Blaine és Liv újra szemtől szemben állnak egymással, és mindenki érzi – hogy itt egy igazi Mortal Kombatos leszámolás fog következni.De egy gondolat még mindig bánt engemet: ha dokink megtalálta a kulcsot a zombikórság ellen, akkor az vajon mennyire lesz hatásos? Sok filmben és sorozatban láttunk már próbálkozásokat, de azok rendre sikertelennek bizonyultak – kivéve a teljes pusztítást, de az itt most nem opció.

IZombieS01E115

Az Astroburger azért még így a vég előtt rendesen felkorbácsolta a kedélyeket, és az én érdeklődésemet is – mondjuk muszáj is volt neki az elődök kissé nagyon ingadozó hangvétele miatt, de most már biztos vagyok abban, hogy az utolsó két rész méltó zárása lesz az első évadnak.

IZombieS01E112

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.